De drie uitschieters: deze horecaondernemingen in Maastricht moet je zien

De drie uitschieters: Maastricht

De drie uitschieters: deze horecaondernemingen in Maastricht moet je zien

In de nieuwe rubriek ‘De uitschieters’ licht Entree elke week een aantal hotspots toe in een nieuwe stad. Van restaurants die zijn beloond met een Michelinster tot cafés met een unieke cocktailkaart. Dit zijn de restaurants waar je als horecaondernemer eens een kijkje moet nemen. Deze week: Maastricht.

Tekst: David Boersen


Founders bar

Founders Bar opende afgelopen september haar deuren in het gerenommeerde Hotel Beaumont in Maastricht. De bar is geïnspireerd op de hotelbars die in de jaren 20 van de vorige eeuw beroemd werden in Londen en Parijs, hier ontstond voor het eerst een cocktailcultuur. Onderdeel van het bar team is de ervaren Italiaanse barmanager Matteo Pesce, die hiervoor van Londen naar Maastricht verhuisde.

De klassieke uitstraling, in combinatie met in witte jasjes met zwarte das gestoken bartenders, creëert een warme en tegelijkertijd grootstedelijke ambiance in de bar. Het is een ontmoetingsplek waar je overdag terecht kunt voor een hapje en een drankje en in de avond voor een aperitief, digestief of een complete avond met gerechtjes en cocktails. Founders Bar serveert een breed assortiment aan cocktails, wijn, sterke dranken en een bescheiden dinerkaart.

gebruiken
Founders Bar

Café Sjiek

Café Sjiek, gelegen aan de Sint Pieterstraat vlak bij het grote stadspark in Maastricht, hanteert een typisch Maastrichtse kaart. Oprichter Robin Berben had ‘goed Maastrichts eten’ als uitgangspunt toen hij het eetcafé in 1982 (!) opzette. Met gerechten als ‘zoervleis’ (gemaakt met écht paardenvlees), bloedworst en een zuurkoolschotel.

De wijnkaart bestaat mede uit een aantal wijnen van wijngaard de Apostelhoeve, gelegen aan de rand van Maastricht. In de zomer kun je terecht op het grote buitenterras in het historische stadspark. Al doet de naam anders vermoeden, Café Sjiek is een ongedwongen eetcafé waar je kunt genieten van ‘sjieke’ gerechten en wijnen in de Maastrichtse betekenis van het woord.

292359105_5584882161605708_8826672242315816215_n-1 287992908_5520417344718857_4787683183781994415_n


Onglet

Voor een goed stukje vlees kun je terecht bij restaurant Onglet in de Maastrichtse wijk Wyck. Oprichters Tim Sieben, Alan Oostrom en Levy Smit, tevens eigenaren van brasserie Mijn Streek in Heerlen, wilden een winkel/restaurant creëren waar de sfeer van de voormalige slagerij goed naar voren komt.

Onglet is overdag een slagerswinkel, ’s avonds word je door het personeel door de slagerswinkel begeleid naar het restaurant dat achter een koelceldeur te vinden is. Chef Alan Oostrom en zijn team presenteren een menu waarin wordt gewerkt met bijzondere delen van het dier. Paradepaardje in de keuken is de Southbend grill, die zorgt voor een pure smaak van het vlees. 

20190329 - Onglet Maastricht - Gerlach Delissen Photography-5
De slagerij
Artikel delen