Geert ter Steeg en Dennis van Buuren openen Stadsbrasserie De Witt in Dordrecht

De Witt Dordrecht - Opening - Header

Geert ter Steeg en Dennis van Buuren openen Stadsbrasserie De Witt in Dordrecht

De Witt in Dordrecht opende een half jaar geleden op de plek van The Movies in Dordrecht. Het is een totaalconcept met een stadsbrasserie die de hele dag open is, filmtheater en een cultureel podium. Eigenaren Geert ter Steeg en Dennis van Buuren streven ernaar om met De Witt een bestemming voor iedereen te creëren. Het design is gedaan door Studio Modijefsky.

Een bestemming voor iedereen

Eigenaren Geert ter Steeg en Dennis van Buuren willen met De Witt een bestemming voor iedereen creëren. De Witt was voorheen bioscoop The Movies en werd vorig jaar verbouwd tot een stadsbrasserie en filmtheater. De stadsbrasserie biedt een plek om neer te strijken van ’s ochtends tot ’s avonds laat om koffie te drinken, te lunchen, dineren met Frans geïnspireerde gerechten of tot in de late avonden te borrelen met een ruim aanbod in bieren, (natuur)wijnen en cocktails.

*Tekst gaat verder onder foto.
2 - De Witt Dordrecht - Opening
De Witt Dordrecht

Daarnaast biedt De Witt ook een cultureel podium dat gericht is op het ontdekken van nieuwe kunsten en gerenommeerde talenten. Het culturele podium biedt een divers aanbod aan van lezingen, optredens en evenementen zoals festivals en een posterwedstrijd.

Design en interieur

Het design is gedaan door Studio Modijefsky. Het design heeft expressieve vormen, warme kleuren en materialen die doen denken aan het verleden. Het geheel van het interieur heeft elementen die doen denken aan het verleden van het pand. Het designbureau analyseerde en herinterpreteerde de geschiedenis van de locatie, hier zat namelijk voorheen een klooster, school, laboratorium en bioscoop.

*Tekst gaat verder onder foto's.

1 - De Witt Dordrecht - Opening 2 2 - De Witt Dordrecht - Opening 2

 

Gewelven, bogen en symbolen die typisch zijn voor het kloosterleven weerspiegelen het klooster. Het transparante glas, ramen tussen ruimtes, herhaling van boeken, schoolbanken en de tegelvloer staan voor de school en het laboratorium. De spotlichten, podia, fluwelen gordijnen en scenografie die in de bioscoopruimten te zien waren zijn gedemonteerd en opnieuw geïnterpreteerd in een nieuwe sfeer om de essentie van De Witt te bereiken. 

De locatie

De Witt zit gevestigd in het historische en bruisende Hofkwartier in de binnenstad van Dordrecht. Op het Hofkwartier zijn diverse horecagelegenheden en een aantal kunst- en cultuurinstellingen te vinden. Buiten bij De Witt is er een wildebloemen- en kruidentuin en een terras te vinden, ook worden hier ‘films onder de sterren’ vertoond.

3 - De Witt Dordrecht - Opening
Artikel delen