Grapèlli Boutique Hotel opent haar deuren in centrum Alkmaar

Hotelkamer Grapèlli Boutique Hotel Alkmaar
Tags: hotel

Grapèlli Boutique Hotel opent haar deuren in centrum Alkmaar

De originele halfronde, houten spantenconstructie in de nok, de échte boerengeeltjes op de muren van het binnenstraatje en de houten boogluiken voor de ramen zijn de eyecatchers van het nieuwe Grapèlli Boutique Hotel in hartje Alkmaar, dat begin maart de deuren opende. “Hier komen heden en verleden prachtig samen”, aldus de jonge ondernemer Reggie-Boy Rood (31).

Tekst: Kristi Houtkamp

12 kamers

Het historische pakhuis uit 1900 is eigendom van zijn familie. De verbouwing van het pand, waarin jarenlang de balletschool van zijn moeder was gevestigd, deed Reggie-Boy samen met zijn broer Jazz-He en vader Kees. Ze creëerden een boutiquehotel met 12 kamers: vier lofts (drie met verdieping) in een industriële stijl, vier kamers in boho-stijl en vier chic-kamers. Met de lofts met een verdieping richt Rood zich op (jonge) gezinnen. Verder is de doelgroep heel breed: van zakelijke gasten die een short stay in de stad zoeken tot toeristen uit binnen- en buitenland.

Gimmicks

“Alle kamers hebben vloerverwarming, een luxe inloopdouche, een gezellig zitje en een keukenblok met ruime koelkast. In de centrale hal is een kleine balie en gasten vinden er ook een wasruimte met wasmachine en -droger, waar ze zelf gebruik van kunnen maken. Ideaal als je langer verblijft en weinig bagage meeneemt. Ook vinden gasten er een doos met langspeelplaten waaruit ze een keuze kunnen maken voor de platenspeler op hun kamer”, vertelt Rood. “Het zijn dit soort gimmicks waarmee we ons onderscheiden en waardoor gasten zich snel thuis zullen voelen.”
‘Het binnenstraatje met de boerengeeltjes uit de Beemster, geeft enorm veel sfeer’

Trots op het binnenstraatje

Voor het interieur van Grapèlli Boutique Hotel liet Reggie-Boy Rood zich onder meer inspireren door hotels en landhuizen in Engeland en door Indonesië, waar een deel van zijn roots liggen. Ook is hij duurzaam omgegaan met de materialen uit het pand. “Dit pand is Alkmaars erfgoed. De historische elementen die we hebben kunnen behouden combineren nu prachtig met de moderne inrichting, maar het was wel een uitdaging.” Het ruimtelijk inzicht dat hij ontwikkelde tijdens zijn studie Bouwkunde kwam dan ook goed van pas. Het meest trots is hij op het binnenstraatje met traditionele muren, straatwerk van echte boerengeeltjes (lokaal uit de Beemster) en de glazen overkapping. “De sfeer die hier hangt, is ongekend.”

*Tekst gaat verder onder foto.

Reggie-Boy-Rood-Grapelli
Eigenaar Reggy-Boy Rood

Ontbijten in de stad

Grapèlli Boutique Hotel zit midden in het centrum van de stad Alkmaar. “Daarom bieden we bewust geen ontbijt aan. Gasten vinden immers diverse leuke hotspots op enkele meters van ons hotel. Ook goede bakkerijen en twee supermarkten zitten op loopafstand. En wie wil kan ook van alles laten bezorgen”, legt Rood uit. “Ons doel is gasten een buitengewone hotelervaring bieden, doordrenkt met de charme van de stad en de ziel van dit prachtige gebouw.”
Hotelkamer-Grappeli-Boutique-Hotel-Alkmaar Lamp-en-plfond-Grapelli-Boutique-hotel
Grapelli-Boutique-Hotel-Alkmaar-interieur
Artikel delen