Restaurant Groote Wielen opent op 28 februari in Leeuwarden

Impressie Groote Wielen

Restaurant Groote Wielen opent op 28 februari in Leeuwarden

Aan de rand van Leeuwarden, midden in het natuurgebied de ‘Grutte Wielen’, opent het gloednieuwe restaurant Groote Wielen op 28 februari haar deuren. Na maandenlang intensief verbouwen, waarbij slechts het karkas van het oude pand nog zichtbaar was, worden nu de tafels gedekt voor meer dan zevenhonderd gasten. Bekijk de foto's onderaan dit bericht.

Restaurant Groote Wielen is gevestigd in Leeuwarden en ondanks dat het restaurant in de stad ligt, ervaar je hier rust. De inrichting is geïnspireerd op de historische bestemming van zwembad de Groote Wielen. Er zijn vooral lichte en natuurlijke tinten gebruikt en aan de buitenzijde van het pand zie je de eikenhouten wanden en het rieten dak. Deze elementen zorgen ervoor dat vooral de omgeving de hoofdrol speelt.
GrooteWielen-1929
Het zwembad van de Groote Wielen

Het menu en de ruimtes

Op het menu staan gerechten als kreeft, chateaubriand en andere klassiekers. Met verschillende af te sluiten ruimtes en bovenverdieping mét terrasbalkon past deze locatie bij verschillende gelegenheden. Hierdoor leent Groote Wielen zich goed voor groepen, feestelijke en zakelijke gelegenheden of als trouwlocatie. 

De omgeving

Op het terras hebben gasten uitzicht op het water en in de winter strijken zij hier neer naast het haardvuur. Verder is er een grote parkeerplaats, vernieuwde jachthaven en een omheinde speeltuin omringd door de natuur. 

Volgens bedrijfsleider Paul-Yme Brunsmann, is het voornamelijk de locatie die Groote Wielen zo bijzonder maakt: "Toen het vroor hoorde je hier ‘s ochtends de geluiden van de eerste schaatsers op natuurijs. Je hebt écht het gevoel dat je midden in de natuur zit. Dit is zo’n unieke en mooie plek, het is fantastisch dat we die nu ook met anderen kunnen delen."

Groote Wielen is vanaf 28 februari elke dag open van 10.00 tot 22.30 uur.

Groote Wielen-Impressie-2
Groote Wielen-Impressie-6 Groote Wielen-Impressie-11
Groote Wielen-Impressie-5
Groote Wielen-Impressie-9 Groote Wielen-Impressie-4
Groote Wielen-Impressie-7
Groote Wielen-Impressie-12 Groote Wielen-Impressie-1
Artikel delen