Luxe Raffles London at The OWO biedt vaste woonplaats voor 7,1 miljoen pond

Hotel The Raffles London at The OWO in London

Luxe Raffles London at The OWO biedt vaste woonplaats voor 7,1 miljoen pond

Trendforecaster en marketeer Vincent van Dijk struint voor deze maandelijkse rubriek de wereld af, op zoek naar hotspots waar je als horecaprofessional moet zijn geweest. Dit keer: het nieuwe Raffles London at The OWO. Het eerste hotel in het Verenigd Koninkrijk van deze oorsponkelijk Singaporese keten, uitvinders van luxe en de Singapore Sling. Het zorgt voor een gegarandeerd WOW-effect.

Wat is het?

In The Old War Office, in 1906 gebouwd als The New War Office, huisden 2.300 militaire en overheidsfunctionarissen. Het werd opgetrokken in de neobarokke Edwardian-stijl op een plek waar ooit het door brand verwoeste Whitehall Palace stond, waar sinds 1536 monarchen vertoefden en waarvan alleen de banquet-hall overeind bleef. Het ‘nieuwe’ gebouw is trapeziumvormig en is behoorlijk imposant. Het kijkt uit over de Royal Horse Guards en ligt op steenworpafstand van Buckingham Palace en Downing Street. Hier resideerden grootheden als Winston Churchill.

Toen het Ministerie van Defensie verhuisde naar de overkant, werd het omgedoopt tot The Old War Office. Tot het een hotel werd, was het eigenlijk nooit toegankelijk voor publiek, al kwamen schrijvers als Ian Fleming regelmatig langs om de militaire bibliotheek te bezoeken. Met een minimaal aantal bewaakte ingangen was het vooral een zeer veilig militair bolwerk. Speciaal voor MI6-spionnen was er een geheime entree. In 2016 werd het verkocht aan de ultra-succesvolle Indiase Hinduja Group voor een leaseperiode van een slordige 250 jaar. The Raffles werd gevraagd voor de operatie van het hotel.

*Tekst gaat verder onder de foto

The_Raffles_London_At_The_OWO_Pand
Hotel The Raffles London at The OWO in London

Waarom moet je er zijn geweest?

Het gigantische gebouw wordt omringd door andere groots opgezette overheidsgebouwen uit de tijd dat het VK nog een wereldmacht was. Het speelde een bijrol in een aantal Bond-films, als hoofdkwartier. Uit de speakers in de toiletten klinken dan ook de bekende 007-tunes als een subtiel eerbetoon aan de spion Fleming. Onlangs vormde het een decor voor de Netflix-hitserie The Crown.

Als je door de gigantische gangen struint, dan voel je deze rijke historie. En nog steeds voelt het als een beschermde burcht, want om de paar meter staan beveiligers, conciërges en hosts. Dat is een fijn idee voor de welgestelde gasten van de 120 kamers en suite en de gasten van de drie bars en negen restaurants, waaronder dat van Michelin-chef Mauro Colagreco en de Guerlain-spa.

En niet te vergeten voor de vaste bewoners. Voor een tweekamer-optrekje moet je namelijk 7,1 miljoen pond neertellen, dus dan wil je je er ook wel op je gemak voelen. Maar een bezoekje is zeker memorabel. Mochten de kamers iets te prijzig zijn, doe dan een afternoon tea in de typisch Engelse Drawing Room met lambrisering, bibliotheek en vleugel.

*Tekst gaat verder onder de foto's

Trap_Interieur_Hotel_The_Raffles_London
Interieur Hotel The Raffles London at The WOW

Waarom is deze hotspot on trend?

Guests in residence, oftewel mensen die vast in het hotel wonen, zijn zeker niet nieuw, maar we zien wel een trend dat dit voor luxehotels een steeds belangrijkere doelgroep wordt. Wonen met de service van een vijfsterrenhotel is toch wel het summum van luxe en een fijn alternatief voor een bejaardenhuis voor mensen die bulken van het geld. Dit hotel heeft maar liefs 85 residences gebouwd die door The Raffles worden gemanaged.

De smaakvol ingerichte woningen, ietsje moderner dan het zeer klassiek gestylede maar zeer theatrale hotel, bestrijken ongeveer de helft van het imposante complex. Hier kan de exclusieve community beschikken over 2.700 vierkante meter vol residence only voorzieningen, waaronder eigen lounges, een binnentuin, een private dining room in de oude kamer van Churchill, een games room, een cinema met zestien plekken, een wellness suite en een gym. En uiteraard alle faciliteiten van het hotel en een eigen entree: The Spies Entrance.

Eigenlijk hoef je het gebouw dus niet te verlaten tot het moment dat je wordt opgebaard in één van de indrukwekkende zalen. En het is natuurlijk altijd prettig om te kunnen zeggen dat je de buurman van de koning bent.

*Onderstaande foto's: de spa (links) en een suite van hotel The Raffles London (rechts)

Spa_Hotel_The_Raffles_At_The_OWO_London Suite_Hotel_The_Raffles_London_At_The_OWO_London
Artikel delen