Het nieuwe hotel Son Bunyola op Mallorca past in de trend van luxificering

Hotel Son Bunyola op Mallorca

Het nieuwe hotel Son Bunyola op Mallorca past in de trend van luxificering

Trendforecaster en marketeer Vincent van Dijk struint de hele wereld af, op zoek naar hotspots waar je als horecaprofessional absoluut moet zijn geweest. Elke maand verschijnt deze rubriek. Dit keer was hij in Son Bunyola op het Spaanse eiland Mallorca, het nieuwe megaproject met 29 kamers en verschillende restaurants en bars van de Britse topondernemer Richard Branson (73), dat in juni opende.

Tekst: Vincent van Dijk

Waarom moet je er zijn geweest?

Het project is groots opgezet. Als het hek bovenaan de vallei openzwaait, begint de afdaling over een enorme oprijlaan. In de verte ligt het huis dat doet denken aan een kasteel, de luxe villa’s en het oude olijfpersgebouw waarin zich een tapasrestaurant bevindt. Alles, maar dan ook alles in het hotel - van interieurdesign tot amenities en de producten in de binnenkort te openen shop - komt van het eiland en is met veel liefde samengesteld.

Hier wil je trouwen, decadente bedrijfsfeesten geven, elk deel van de dag een drankje doen in een andere outlet en champagne drinken in het infinity-bubbelbad. Op het steeds warmer wordende Mallorca biedt deze kant van het eiland verkoeling en maakt een zeebriesje het leven dragelijk. Te koel? Dan verwarmen ze het immense buitenbad.

*Tekst gaat verder onder de foto
Bubbelbad-Locatie-Hotel-Son-Bunyola-Mallorca-Spanje
Locatie en bubbelbad Hotel Son Bunyola op Mallorca

Waarom is deze hotspot on trend?

De luxificering van het eiland Mallorca voltrekt zich over de hele wereld. In een moordend tempo worden vijfsterrenhotels bijgebouwd, wat zorgt voor torenhoge kamerprijzen, maar ook voor een verbetering van het totale aanbod. Luxe is een understatement voor dit hotel, met bizar veel ruimte en slechts negentwintig kamers. De verschillende restaurants en bars zijn voornamelijk voor de hotelgasten. Sneu voor alle weduwes van het eiland die hier de man van hun leven hopen te ontmoeten, maar gasten hoeven nooit bang te zijn dat er geen plekje voor ze is. De luxe zit hem in de details, zoals de shuttle-service naar het buurdorp, de nanny-service, de dagelijkse buitenyoga, het eigen zonneterras van de torensuite, een eigen kustlijn vol zee-activiteiten, maar vooral in de ruimte en de privacy.

Wat is het?

Op het Spaanse eiland Mallorca lag een finca waar de Britse topondernemer Richard Branson als kind verliefd op werd. Hij kocht de lap grond met de boerderij in 1987 om er een hotel van te maken, maar moest het in 2002 noodgedwongen van de hand doen omdat de lokale overheid hem dwarszat met de nodige burocracia. Ook het iets verderop gelegen La Residencia verkocht hij aan Belmond.
 
Opgeven is voor de topondernemer (die ooit een autobiografie met een top 75 publiceerde van zijn bijna-doodervaringen) echter geen optie. Zijn Virgin heeft naast een luchtvaartmaatschappij ook diverse hotels en retreats, waaronder het droomeiland dat Branson ooit kocht van zijn eerst verdiende centen. Zijn jeugdsentiment nam de overhand en hij besloot dertien jaar later het gevecht met de Spaanse windmolens opnieuw aan te gaan.
 
Dit keer met resultaat! Van de burgemeester van Banyalbufar mocht hij het 15e-eeuwse huis verbouwen tot een luxe boetiekhotel met negentwintig kamers en suites. Het bleek een ferme klus, met als dieptepunt de tornado die tijdens corona de eeuwenoude olijfbomen verwoestte. Inmiddels zijn weer honderden bomen aangeplant en is een oude wijngaard nieuw leven ingeblazen.
Interieur-Hotel-Son-Bunyola-Mallorca
Interieur hotel Son Bunyola Mallorca
Artikel delen