'Not for tourist'-hotel en Café Jansen Bajeskwartier open in Amsterdam

Café Jansen Bajeskwartier interieur en eten

'Not for tourist'-hotel en Café Jansen Bajeskwartier open in Amsterdam

Café Jansen Bajeskwartier is geopend in het gloednieuwe Hotel Jansen Amsterdam. Het hotel zit op de locatie van de voormalige gevangenis Bijlmerbajes. Op de begane grond zit het eclectische restaurant dat ontworpen is door Fiction Factory en MONK architecten. Bekijk de foto's onderaan het bericht.

Foto's: Ingrid Hofstra

Over Hotel Jansen

Elke Amsterdammer kent de Bijlmerbajes wel, maar hoeveel zijn er daadwerkelijk in het gebied geweest? In de meeste gevallen hadden Amsterdammers hier niks te zoeken. Tot nu, want Café Jansen Bajeskwartier is geopend. De locatie is op steenworp afstand van de Amstel en Amsterdam-Oost en is volop in ontwikkeling.

'Hotel Jansen zorgt sinds 2015 voor tijdelijke en flexibele huisvestiging'

Hotel Jansen Amsterdam Bajeskwartier is de tweede vestiging van Hotel Jansen. Het hotel zorgt sinds 2015 als 'not for tourist'-hotel voor tijdelijke en flexibele huisvestiging voor young professionals, studenten, PHD'ers en expats. Het circulair gebouwde hotel in het Bajeskwartier wordt voor al deze groepen het startpunt voor hun Amsterdamse avonturen, waarbij verblijf mogelijk is van één dag tot zes maanden.

Het interieur

De afgelopen twee jaar werkte duurzame bouwstudio Fiction Factory aan het interieur van het hotel en restaurant. Een team van ontwerpers, houtbewerkers, lassers en stofeerders bundelden hun kennis en creativiteit om een duurzaam interieur te creëren. Alle materialen zijn bewust gekozen. Zo lag de focus op circulariteit en op lokaal. Een installatie die eerder in het Rijksmuseum hing, kreeg een tweede leven als kroonluchter. Reststukken glas zijn in mallen van schijfjes gedroogd fruit gesmolten tot honderden gekleurde glasfragmenten die het licht opvangen en weerkaatsen. Daarnaast wordt het tralies gebruikt om planten op het dak te laten groeien, zodat ze op een natuurlijke wijze het gebouw afkoelen.

Café Jansen Bajeskwartier-2

Over Café Jansen Bajeskwartier

Café Jansen Bajeskwartier is zeven dagen per week open voor ontbijt, lunch en diner. De zaak is groot en licht en heeft een zonnig terras. In de keuken staat de van origine Zuid-Afrikaanse chef-kok Vaughn met zijn team. Vaughn deed ervaring op in Engeland en Frankrijk voordat hij naar Nederland kwam om bij NENI aan de slag te gaan. Nu zet hij de volgende stap bij Café Jansen Bajeskwartier. Het menu heeft Britse, Franse, Zuid-Afrikaanse en mediterrane invloeden.

Voor het à-la-carte-ontbijt ligt de focus op klassiekers, denk aan eggs benedict en pannenkoeken met fruit en ahornsiroop. Voor de lunch proeven gasten meer dan alleen standaard broodjes. Zo staat er op de kaart onder andere geroosterde bloemkool, seizoensvis en bavette. Gasten die aanschuiven voor het diner kunnnen onder andere kiezen uit ceviche, wortelen met ricotta, kruiden en noten en kiprollade. Let op: het menu wisselt, want het keukenteam kookt met de seizoenen mee. 

De Bar

In de latere uurtjes wordt de muziek harder gezet en worden de lichten gedimd. Borrelaars nemen plaats aan de grote bar en proeven klassieke cocktails. Maar de belangrijkste speler op de drankkaart is toch wel de wijn. Zo biedt de zaak traditionele wijnen, maar ook nieuwe, frisse bio-dynamische wijnen.

Café Jansen Bajeskwartier-8 Café Jansen Bajeskwartier-4
Café Jansen Bajeskwartier-7 Café Jansen Bajeskwartier-3
Artikel delen