Hotel Prins Hendrik Texel is heropend na restyling

Hotel Prins Hendrik Texel - Header

Hotel Prins Hendrik Texel is heropend na restyling

De afgelopen maanden heeft Prins Hendrik Texel, direct gelegen aan de Waddenzee, een flinke restyling ondergaan. Het restaurant en de keuken van het hotel zijn compleet vernieuwd en er zijn zes nieuwe en luxe hotelkamers en suites gerealiseerd. De restyling werd uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A.

Het vernieuwde Prins Hendrik Texel

In het noordoosten van Texel, ligt Prins Hendrik Texel. Een oase voor rustzoekers en vogelliefhebbers. Het hotel telt 30 kamers, luxe suites en een restaurant. Om nog beter aan de vraag van gasten te voldoen, heeft Prins Hendrik Texel een flinke verbouwing ondergaan. De afgelopen maanden werden het restaurant en de keuken afgebroken en opnieuw opgebouwd en zijn zes nieuwe kamers en suites gerealiseerd, in het kenmerkende vogelthema. Bij de restyling is veelal gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Dat past perfect bij het hotel: veel hout, groen en kleur. 

Lees verder onder de foto's. 

prins-hendrik-suite-106-05-stefankrofft-2023 groot-1 prins-hendrik-zomertortel-suite-02-stefankrofft-2023 groot


De afgelopen jaren werden de bestaande 24 hotelkamers al gerenoveerd. Het vogelthema is breed doorgevoerd en de kamers zijn voorzien van alle moderne gemakken. Bij de laatste verbouwing zijn daar nog eens 6 luxe kamers en suites bijgekomen. 

Lees verder onder de foto. 

prinshendrik-lobby-005 groot-1

Culinair genieten

Ook het restaurant en keuken zijn vernieuwd. Gasten zijn hier de hele dag door welkom voor een ontbijt van het uitgebreide buffet, een kop koffie in één van de sfeervolle zithoekjes, een cocktail aan de bar of uitgebreid diner in het restaurant.

In de keuken wordt veel gekookt met lokale producten en op de kaart staan volop plantaardige gerechten wat Prins Hendrik ook het keurmerk Waddengoud heeft opgeleverd. Op de kaart staan o.a. Texelse carpaccio, oesterzwammen sticks, zeebaars en zilte salade. Er zijn grote familietafels voor groepen en intieme plekken voor een romantisch diner. De bar is de gehele dag geopend. 

Lees verder onder de foto's. 

prinshendrik-food-006 groot prinshendrik-restaurant-details-004 groot

 

Over Prins Hendrik Texel

Prins Hendrik Texel bevindt zich op een steenworp afstand van de Waddenzee en is omringd door drie natuurgebieden. Het heeft een bungalowpark, hotel en restaurant. 

Artikel delen