Hotel Ryder in Den Bosch geopend: 'Boutique hotel met allure'

Hotel Ryder in Vught

Hotel Ryder in Den Bosch geopend: 'Boutique hotel met allure'

Na een verbouwing van ruim een jaar opende Hotel Ryder afgelopen februari haar deuren in Vught, aan de rand van Den Bosch. Het iconische hoofdgebouw van Fort Isabella kreeg daarmee een nieuwe bestemming. Marloes van de Wiel is eigenaar van het boutique lifestyle hotel dat dertig kamers telt. King Kongs was medeverantwoordelijk voor het design.

Foto's: Lieke Akkermans – Juli Ontwerpers
Styling: Studio Roest

De locatie van Hotel Ryder brengt natuurlijke rust en de drukte van de stad samen. Fort Isabella ligt in Vught, op wandelafstand van het centrum van Den Bosch, en is omgeven door natuur- en wandelgebieden.

Huiskamergevoel

Het voormalige kazernegebouw is verbouwd tot boutiquehotel en heeft dertig kamers, vertelt eigenaar Marloes van de Wiel. “Veel hotels hebben een standaard lobby, gestandaardiseerde kamers en een receptie die eerder een horde vormt dan een warm welkom voor gasten. Hotel Ryder pakt het anders aan. Bij ons kom je binnen in een living, een huiskamer gecombineerd met bar waar je kunt doen en laten wat je wilt. Dat geeft meteen een gevoel van thuiskomen, want overal zijn hoekjes om te werken, te borrelen, te relaxen of bij te praten. Behalve hotelgasten zijn ook locals hier van harte welkom. Bovendien hebben we een meetingruimte: The Social Chamber, die je met een gezelschap kunt reserveren.”

'Gasten voelen zich hier direct thuis'

Klassieke charme

Designbureau King Kongs is medeverantwoordelijk voor de inrichting. "Op de begane grond van het hotel vinden we de Living Room", zegt Martijn Gosen. "Hier bevinden zich de receptie, living en bar. Het interieur straalt een elegantie uit, waar vintage en eigentijds stadsgevoel samenkomen met een vleugje klassieke charme. Lichte kleurtonen worden omhelsd door zachte verlichting, terwijl patronen, detaillering en lokale kunst een vertrouwde en levendige atmosfeer creëren, waardoor elke ruimte een eigen karakter krijgt."

Hij vervolgt: "Sommige elementen verwijzen naar de architectonische geschiedenis, maar zijn harmonieus gecombineerd met hedendaags design." Het oog voor design weerspiegelt zich volgens hem in het comfort van elke ruimte. "De kamers baden in natuurlijk licht en bieden een betoverend uitzicht op de historische omgeving en de weelderige natuur."

*Tekst gaat verder onder de foto

Living-Room-Hotel-Ryder-Vught-Den-Bosch
Living Room hotel Ryder

Dertig hotelkamers

Met een gevarieerd aanbod aan kamers, van ruime hotelkamers met vide, dubbele douche of bad en een bruidssuite, biedt dit hotel volgens eigenaar Van de Wiel een perfecte balans tussen ontspanning en inspanning. Geschikt voor de leisure als de zakelijke gast, voor zowel kort als lang verblijf.

Gosen van King Kongs vult aan: "Van het warme hout tot de gelaagde texturen, dezelfde lichte kleurenpaletten en materiaalkeuzes van de 'Living Room' vinden hun weg naar de hotelkamers, waar ze worden gecombineerd met patronen en luxe bekleding om het gevoel van comfort en elegantie compleet te maken."

*Tekst gaat verder onder de foto's

Hotelkamer-Hotel-Ryder-Vught-Den-Bosch

Samenwerking met Isabella Group

Ondernemer Van de Wiel heeft ruime ervaring als general manager in de hotellerie. Voor de realisatie van Hotel Ryder sloeg ze de handen ineen met Tjeerd Staatrube, van de Isabella Group. "In onze gesprekken werd al snel duidelijk dat we dezelfde visie delen over deze plek en de functie van een hotel daarin, zowel voor de buurt als voor de stad. Het is voor mij een droom die werkelijkheid wordt", vertelt Van de Wiel.

Volgens Staatrube brengt Fort Isabella wonen, werken, educatie en recreatie samen op een historische locatie. "De aanwezigheid van een hotel op het terrein is een mooie aanvulling op de pijler recreatie en is vanaf het begin al een belangrijke wens geweest."

Hotel Ryder 1 Hotel Ryder 2

Duurzaam gebouwd

Het rijksmonument is volledig duurzaam gerenoveerd. Net zoals de andere gebouwen op Fort Isabella draait het volledig gasloos en wordt energie opgewekt via een warmtepomp en 1.800 zonnepanelen op het terrein. Het pand behoudt daarmee klassieke allure terwijl het voldoet aan de eisen van deze tijd op het gebied van duurzaamheid en comfort.
Artikel delen