Aparthotel Citadines Canal geopend in centrum Amsterdam

Citadines Canal Amsterdam
Tags: hotel

Aparthotel Citadines Canal geopend in centrum Amsterdam

The Ascott Limited opende begin maart aparthotel Citadines Canal Amsterdam. Dit nieuwe hotel is is gevestigd in 17de-eeuwse wevershuisjes in het historische centrum van Amsterdam. 

Citadines Canal Amsterdam 

Citadines Canal Amsterdam is de nieuwste aanwinst van Citadines dat in 2004 werd overgenomen door The Ascott Limited en zich sindsdien verder heeft ontwikkeld als specialist in de wereld van serviced residences. Het nieuwe Amsterdamse aparthotel bevindt zich op een bijzondere locatie in het oude centrum: in de 17de-eeuwse wevershuisjes die bekendstaan als het Noordse Bos. Het design van Citadines Canal Amsterdam is een creatie van interieurontwerpster Hilary Lancaster, die zich liet inspireren door de geschiedenis van deze huizen. Zo verwijzen de materialen en patronen naar de werkwijze van de wevers.

Centrale locatie

Citadines Canal Amsterdam is gelegen in de Weteringbuurt, tussen de Spiegelgracht en Reguliersgracht. De hotelgroep bedient zowel de zakenreizigers als de toeristen. Het aparthotel heeft 93 kamers en 4 typen appartementen. Verder biedt het aparthotel een ontbijtservice, is er een fitnessruimte en een lounge met een honesty bar. Alle accommodaties zijn voorzien van airconditioning, bovendien beschikken een aantal studio's en appartementen over volledig uitgeruste keukens.

hotelkamer-citadines-canal-amsterdam
Hotelkamer Citadines Canal Amsterdam

Sfeer van wevershuisjes

Rob Broer, manager van Citadines Canal Residence: “We zijn trots om met deze nieuwe aanwinst in Amsterdam ons internationale merk te vertegenwoordigen. Het aparthotel, dat dankzij het prachtige design de sfeer van de wevershuisjes ademt, zal aan alle wensen van gasten voldoen, of ze nu voor zaken of recreatie een bezoek aan Amsterdam brengen.”

Frédéric Carré, Regional General Manager Europa, vult aan: “Amsterdam is voor ons een aantrekkelijke vestigingsplaats, vanwege de zeer goede verbindingen met de rest van Europa en de hoogopgeleide en deskundige beroepsbevolking waar Nederland bekend om staat. Het gloednieuwe Citadines Canal Amsterdam is dan ook een welkome aanvulling op onze wereldwijde portfolio.”

Citadines Canal Amsterdam is de tweede locatie van Citadines in Amsterdam. Er is ook een Citadines gevestigd bij het Sloterdijk station, genaamd Citadines Amsterdam Sloterdijk.

Artikel delen