Hotel Ryder opent eind 2023 in Den Bosch: 'Boetiekhotel met allure'

Hotel Ryder - slaapkamer
Tags: hotel

Hotel Ryder opent eind 2023 in Den Bosch: 'Boetiekhotel met allure'

Het iconische hoofdgebouw van Fort Isabella, het gerenoveerde oud-kazerneterrein aan de rand van ’s-Hertogenbosch, krijgt een bestemming als hotel. De komende maanden wordt het rijksmonument getransformeerd tot een boutique lifestyle hotel met dertig kamers. Naar verwachting opent Hotel Ryder eind 2023 haar deuren.

Art impressies: King Kongs

De locatie verenigt de natuurlijke rust en de bruisende stad. Fort Isabella ligt in Vught, aan de rand van de bourgondische binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Omgeven door natuur- en wandelgebieden Het Bossche broek en de Vughtse Hei, begeeft men zich hier op loopafstand van het Bossche stadscentrum.

Droom wordt werkelijkheid

Ondernemer Marloes van de Wiel (34) heeft ruime ervaring als general manager in de hotellerie en staat te trappelen om invulling te geven aan een eigen hotel. “Via via kwam ik in contact met Tjeerd Saatrube van de Isabella Groep. In onze gesprekken werd al snel duidelijk dat we dezelfde visie delen over deze plek en de functie van een hotel daarin, zowel voor de buurt als voor de stad. Het is voor mij een droom die werkelijkheid wordt.”

'Het hotel is vanaf het begin al een belangrijke wens geweest'

Tjeerd Saatrube over de samenwerking: ''Fort Isabella brengt wonen, werken, educatie en recreatie samen op een historische locatie. De aanwezigheid van een hotel op het terrein is een mooie aanvulling op de pijler recreatie en is vanaf het begin al een belangrijke wens geweest. Wij kunnen niet wachten tot Hotel Ryder haar deuren opent en we nog meer bezoekers kunnen verwelkomen in onze gastvrije buitenstad.’’

Huiskamergevoel

Van de Wiel vervolgt: “Veel hotels hebben een standaard lobby, gestandaardiseerde kamers en een receptie die eerder een horde vormt dan een warm welkom voor gasten. Hotel Ryder pakt het anders aan. Bij ons kom je binnen in een living, een huiskamer gecombineerd met bar waar je kunt doen en laten wat je wilt. Dat geeft meteen een gevoel van thuiskomen, want overal zijn hoekjes om te werken, te borrelen, te relaxen of bij te praten. Behalve hotelgasten zijn ook locals hier van harte welkom. Bovendien hebben we een meetingruimte die je met een gezelschap kunt reserveren.”

*Tekst gaat verder onder de foto.

Hotel Ryder-4

Duurzaam gebouwd

Het rijksmonument wordt volledig duurzaam gerenoveerd. Net zoals de andere gebouwen op Fort Isabella draait het volledig gasloos en wordt energie opgewekt via een warmtepomp en 1.800 zonnepanelen op het terrein. Het pand behoudt daarmee klassieke allure terwijl het voldoet aan de eisen van deze tijd op het gebied van duurzaamheid en comfort.

Van dagjesmensen tot actieve vakantiegangers

De groeiende aantrekkingskracht van ’s-Hertogenbosch brengt weekendgasten en dagjesmensen, terwijl actieve vakantiegangers Hotel Ryder als uitvalsbasis kunnen gebruiken om de omgeving te ontdekken. Fietsen zijn bij het hotel te huur. Voor lokale bedrijven zijn er faciliteiten om te vergaderen of borrelen en voor (internationale) zakelijke reizigers is Hotel Ryder een tijdelijk thuis.

Hotel Ryder-3 Hotel Ryder-2
Artikel delen