Hotel The Hoxton Lloyd in Amsterdam is open en heeft een brasserie en cocktailbar

Hotel The Hoxton Amsterdam

Hotel The Hoxton Lloyd in Amsterdam is open en heeft een brasserie en cocktailbar

The Hoxton heeft op 14 september een tweede locatie in Amsterdam geopend, te vinden aan de Oostelijke Handelskade. Het hotel is te vinden in het pand waar voorheen het Lloyd Hotel zat en heet voluit The Hoxton Lloyd Amsterdam. In het hotel zijn ook restaurant Breman Brasserie en en cocktailbar Barbue te vinden.

Bij binnenkomst worden gasten ontvangen in een open lobby waar ze kunnen inchecken voor een van de 136 kamers. Het hotel biedt ook andere faciliteiten, waaronder het restaurant Breman Brasserie, de cocktailbar Barbue en een terras op het zuiden. De nieuwe kamers bestaan uit; de Tower Room op de bovenste verdieping, de Tune Room met een vleugel en de Gather Room. Evenementenconcept The Apartment wordt een plek om evenementen te organiseren.

*Tekst gaat verder onder de foto van de cocktailbar

Cocktailbar_The_Hoxton_Amsterdam

Interieur en ontwerp

Na de samenwerking van The Hoxton Hotel aan de Herengracht slaan Ennismore's AIME Studios en Nicemakers opnieuw de handen ineen met de nieuwe vestiging van The Hoxton Lloyd voor de vormgeving van het nieuwe interieur. Het evenwicht tussen het eren van de Art Deco-kenmerken van het gebouw en het omarmen van de jeugdige energie van het Oostelijk Havengebied wordt bereikt door zorgvuldige esthetiek. Deze esthetiek combineert originele elementen zoals opvallende glas-in-loodramen, elegante wandpanelen en oud tegelwerk met gewaagde kleuren en geometrische patronen.

Bisou Gallery heeft de gehele kunstcollectie van het hotel samengesteld. Deze collectie omvat opkomend talent, gevestigde en herontdekte kunstenaars. Daarnaast wordt The Hox Gallery samengesteld in samenwerking met het lokale creatieve collectief Stitching Kunstwerk Loods6. Aan de buitenkant van het hotel is ruimte voor artistieke expressie. Hier zijn speciale ruimtes voor grootschalige muurschilderingen voor graffitikunstenaars vanuit de stad.

*Tekst gaat verder onder de foto en het grijze kader

Interieur_The_Hoxton_Amsterdam
Interieur The Hoxton in Amsterdam

Over The Hoxton

The Hoxton is een reeks open-house hotels die geworteld zijn in de lokale cultuur en gemeenschap en gelegen zijn in belangrijke steden in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Noord-Amerika. Elk hotel is een weerspiegeling en uitbreiding van zijn buurt, geïnspireerd door de diversiteit en originaliteit van de straten eromheen. Levendige, gastvrije openbare ruimtes en spannende diner concepten betekent dat elke Hoxton evenveel een bestemming is voor de lokale gemeenschap als voor gasten.

The Hoxton, Shoreditch opende in 2006, gevolgd door Holborn (2014), Amsterdam (2015) en Parijs (2017). De wereldwijde uitbreiding bracht The Hoxton, Williamsburg (2018), Portland (2018), Chicago (2019), Downtown LA (2019), Southwark (2019), Rome (2021), Poblenou en Shepherd's Bush (2022), en Charlottenburg en Brussel (2023). The Hoxton is onderdeel van Ennismore, een creatief hospitality bedrijf geworteld in cultuur en gemeenschap, met een wereldwijd netwerk van ondernemende merken die zijn opgebouwd door oprichters met een centrale focus op doelgerichtheid. thehoxton.com | ennismore.com

Kamers

In de 136 hotelkamers worden de ontwerpconcepten voortgezet. Hier worden warme kleuren zoals koraal rood en oker geel gecombineerd met koelere blauwe en grijze tinten als een verwijzing naar de Koninklijke Nederlanse Lloyd Scheepvaartsmaatschappij. Het bijzondere ontwerp van het gebouw heeft geleid tot verschillende nieuwe hotelkamers. Denk aan de Tower Room met een spiraalvormige trap en een geweldig uitzicht op het water. Dan heb je de Tune Room die helemaal in het teken staat van muziek én een piano heeft en tot slot de Gather Room, een suite met een aparte eetruimte, een groot bed en een fel groene badkamer. Andere kamertypes zijn de vierpersoons Biggy Double Up kamers, met een kingsize bed, perfect voor familie of vrienden, en de Biggy Bunk Up kamers, die een tweepersoonsbed naast stapelbedden met gordijnen bieden, geïnspireerd op nautische slaapvertrekken.

*Tekst gaat verder onder de foto's

Hotelkamer_The_Hoxton_Amsterdam-1
Hotelkamer The Hoxton in Amsterdam

Badkamer_Hotel_The_Hoxton_Amsterdam

The apartment

Iets waar The Hoxton Lloyd Amsterdam ook aan heeft gedacht zijn de hybride vergader- en evenementenruimtes van het hotel op de begane grond bestaande uit twee privékamers, de Dining Room en Drawing Room. Een knusse inrichting geïnspireerd met houten panelen en gezellige ouderwetse verlichting creëert een fijne sfeer voor allerlei soorten evenementen. Klein en intiem of grote gezellige diners.

Dining_The_Hoxton_Amsterdam

Artikel delen