Hotel Thermen Berendonck open in Wijchen: Indiase sferen en fine dining
In het bijzijn van honderden genodigden zijn op 3 mei de deuren geopend van Hotel Thermen Berendonck in Wijchen. Algemeen directeur Fabian Dolman en burgemeester Renske Helmer-Englebert knipten samen het symbolische lint door. Het hotel vormt een uitbreiding op wellnessresort Thermen Berendonck en is volledig ingericht in Indiase stijl.
Twee restaurants
Met 70 kamers en 33 suites, waaronder de 180 m² grote Maharadja Suite, biedt het hotel ruimte aan gasten die luxe zoeken in een culturele setting. Verder beschikt het complex over twee restaurants - Numa en fine dining restaurant Sapna – een wijngalerij, hotelspa, retreats zalen, een gym en een ondergrondse doorgang naar het wellnessresort.
*De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Toespraak van Fabian Dolman, algemeen directeur van Hotel Thermen Berendonck
Indiase elementen
Het interieur bestaat uit duizenden artefacten, handgemaakte meubels en karakteristieke verlichting, rechtstreeks geïmporteerd uit India. Ook de geurbeleving is zorgvuldig uitgewerkt: de geur ‘Jadu’ – Sanskriet voor magie – is door het hele hotel subtiel aanwezig.
De authentieke sfeer van Indiase gastvrijheid en verfijning is mede te danken aan de familie Kahn uit India, die de familie Dolman tijdens hun reizen begeleidde bij de zoektocht naar de juiste materialen en ‘Indiase schatten’ voor het hotel.
*De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Feestelijke opening van Hotel Thermen Berendonck
Feestelijke opening
De opening werd omlijst met rondleidingen, een lunch en een borrel in Indiase sfeer. De familie Dolman vroeg in plaats van cadeaus om een donatie aan stichting Wijchen Gezond. Dat leverde een bedrag van € 5.000 op, bestemd voor de aanleg van een nieuwe buurttuin.
Tijdens de bijeenkomst sprak algemeen directeur Fabian Dolman: “Wat begon als een droom is vandaag werkelijkheid geworden. Dankzij alle medewerkers van Thermen, leveranciers en relaties hebben we een plek gecreëerd waar onze gasten écht even kunnen ontsnappen en zich laten betoveren.”