Hotel Van der Valk in Schiedam: ‘Parijse elegantie, met een Rotterdams randje’

Hotel Van Der Valk Schiedam - Header

Hotel Van der Valk in Schiedam: ‘Parijse elegantie, met een Rotterdams randje’

Vorig jaar opende het Van der Valk Hotel in Schiedam. Het hotel heeft 179 kamers en vijf suites, twee restaurants, waarvan één rooftoprestaurant op de zestiende etage, en verschillende vergaderruimtes. Sarah en Daan van den Hul, vierde generatie van de familie, runnen het hotel. Horeca Sfeermakers in verantwoordelijk voor het design. 

Boutique chic met een luxe uitstraling

Het nieuwe Van der Valk hotel in Schiedam is met zijn markante vormgeving met de grote glazen gevel en het duurzame karakter een heuse blikvanger. Het zestien etages tellende hotel is volgens Nina van Rietschoten van designbureau Horeca Sfeermakers ‘boutique chic met een luxe uitstraling’. Maar natuurlijk wel met de warmte en toegankelijkheid die mensen kennen van Van der Valk. Parijse elegantie, met een Rotterdams randje.

Van Rietschoten: “De uitdaging was niet alleen overal, maar ook op elk moment te zorgen voor een warme en knusse sfeer. Dat het bij topdrukte, zoals met kerst als hier zeshonderd mensen over de vloer komen, rust uitstraalt, maar dat het ook op een gewone dinsdagochtend fijn voelt.”

IMG_2765 groot IMG_1982 groot

Déze kleuren zijn de rode draad van het interieur 

Het resultaat is een bijzonder interieur, met als rode draad de kleuren diep donkergroen en diep donkerblauw – ‘Als moderne tegenhanger voor het bekende zwart’ - maïsgeel en ossenrood, in combinatie met donker marmer, houten visgraatvloeren, een eigen ontwerp vloerbedekking en sprekend behang. Zo siert een weelderig botanisch behang de wand die de lounge en de bar van elkaar scheidt. Op de bovenste etage is behang gebruikt met reliëf, vezelstructuren, veren en in het rooftoprestaurant een custom made behang.

Indeling van de zestien etages 

Hotel Schiedam heeft zestien etages en beschikt over 179 hotelkamers plus vijf suites. Op de bovenste etage is niet alleen een rooftoprestaurant, maar ook een zwembad met uitzicht op de Rotterdamse skyline en een wellness. Verder is er op de begane grond een lounge, hotelbar en restaurant en op de eerste verdieping zijn er verschillende vergader- en congreszalen.

IMG_2781 groot IMG_1977 groot

Alle comfort en luxe van nu

Het gevoel van luxe zweeft  door heel het gebouw, volgens het designbureau. Van de koffiecorner – ook voor to go - en stoere hotelbar met zijn ‘havenbaronnen’ clubfauteuils tot het restaurant dat licht en chique wordt. En de kamers, want in Schiedam wordt de hotelbeleving 2.0 neergezet. Ruime hotelkamers, voorzien van alle comfort en luxe van nu. Maar wie alleen binnenstapt voor een lekkere lunch of om even te werken, zal eveneens die sfeer proeven.

Design: Horeca Sfeermakers
Foto's: Lars Verkroost
Opdrachtgever: Peter en Eveline van den Hul - Van der Valk

IMG_1986 groot IMG_1975 groot
Artikel delen