Vakantiepark aan Leukermeer in Well heeft nieuw restaurant: Mio Mucho

Mia Mucho

Vakantiepark aan Leukermeer in Well heeft nieuw restaurant: Mio Mucho

 

Vakantie & Resort Leukermeer bestaat al 40 jaar, maar heeft sinds kort een nieuw deel: Marina Resort Leukermeer met luxe villa's en beach-appartementen en het Spaans-Portugees georiënteerd restaurant Mio Mucho. De familie van Wiefferen is eigenaar van het park en realiseerde met Bjorn Winnen het restaurant-concept. Hans Kuijten is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe restaurant. Bekijk in dit bericht foto's van Mio Mucho.

Foto's: Peter Baas

 

Locatie op vakantiepark

Het nieuwe restaurant Mio Mucho ligt aan het Leukermeer in het Limburgse Well. Het is onderdeel van het nieuwe Marina Resort Leukermeer, tussen de Maas en Nationaal Park De Maasduinen. Een groot deel van de 148 luxe vakantievilla's en 34 luxe beach-appartementen zijn nieuw gerealiseerd. De laatste fase met o.a. wellness vakantievilla’s gaat nu in de verkoop.

Het luxe resort is het nieuwste deel aan het water van van 5 sterren Vakantiepark & Resort Leukermeer, dat inmiddels 40 jaar bestaat. Gasten van het nieuwe deel kunnen gebruik maken van de bestaande en nieuwste faciliteiten van  Vakantiepark & Resort Leukermeer.
Het middelpunt is het schiereiland met Beachappartementen en de horecagelegenheid Mio Mucho Pura Brasa. De zaak heeft een terras aan het water met ruim 100 zitplaatsen, een buitenkeuken en een overkapping die bij mooi weer open gaat. Tot slot een Beachtent aan het strand voor mooie zomerse dagen.

'We kozen voor een grote open keuken met daaraan een foodbar'

Over de keuken en het interieur

Mio Mucho is een restaurant met een Spaanse keuken. De verse vis, vlees en vegan gerechten worden bereid in een open keuken op de houtskool barbecues van The Bastard. Aan de chefs table zien gasten de bereidingen van nabij. De eigenaren exploiteren appartementen in Spanje en hadden al lange tijd de wens om de  Spaanse keuken met sharen van verse gerechten van de houtskool barbecue en lekkere 'tapasplanken' naar Well te halen.

Samen met concept-bedenker, manager en chef-kok Björn Winnen is dit mooie concept met slow dining verder uitgewerkt. De grote wens om samen te werken met top architect Hans Kuijten stond bij de eigenaar al bij voorbaat vast.

Design Mio Mucho

Designer Hans Kuijten ontwierp het restaurant: "We hebben gekozen voor een grote open keuken met daaraan een foodbar met de verse producten. Daar kun je tappen en happen terwijl je de koks aan het werk ziet. In de vitrines zie je de verse producten liggen, zoals je vaak in Barcelona ziet. Dit gevoel van kwaliteit loopt door in de hele zaak."

Warmte, luxe en kwaliteit, dat moest het interieur uitstralen, vertelt Kuijten: "De ontwerpen hebben we gemaakt aan de hand van een pallet aan kleuren en materialen. Warm notenhout was de basis voor alles. In het vloerplan zijn een ruige terrazzo vloer en een warm parket gecombineerd. De raamdecoratie geeft een huiselijke sfeer en het gevoel van thuiskomen." Kuijten besluit: "Zowel in de zomer als in de winter kan je heerlijk vertoeven uit de wind, aan het water."

Mia Mucho_2
Mia Mucho_3 Mia Mucho_4
Mia Mucho_5 Mia Mucho_6
Artikel delen