In het nieuwe luxe restaurant Odille in Sint-Oedenrode koken de chefs midden in de zaak

In het nieuwe luxe restaurant Odille in Sint-Oedenrode koken de chefs midden in de zaak

Het fine dining-restaurant Odille in het Brabantse Sint-Oedenrode is geopend. Eigenaren zijn Lotte Bloem en Casimir Evens. Eerder runden ze restaurant Vane in Eindhoven, onderdeel van NH Collection. Opvallend is de grote open keuken midden in het restaurant.

Het nieuwe restaurant is te vinden in het voormalige pand van Muller Mode aan de Markt. De naam Odille, uitgesproken in het Frans, staat voor rijkdom. Volgens chef-kok Evens zit rijkdom voor hen in herinneringen.

Keuken als middelpunt

Chef Casimir Evens is trots op restaurant Odille, dat hij samen met zijn partner Lotte Bloem begin maart opende in Sint-Oedenrode. Opvallend is het design van de zaak. Evens: “Het restaurant is een open en grote ruimte, met de keuken als middelpunt. Letterlijk! Dat geeft transparantie op iedere fase van de voorbereiding en afwerking. Het geeft dus openheid en er is geen ruimte voor gesjoemel. Vanuit iedere tafel in het restaurant krijgt de gast een eersterangs zicht op een specifieke sectie van de keuken.”

Hij vervolgt: “In deze setting krijgen vakmanschap en het werk van de chefs dus een belangrijke rol in de gastbeleving. Het vergroot de interesse in het vak en maakt impact op de gast."

*Lees verder onder de foto's

F0736A55-D783-4044-B4B3-E047D7D3687E-1 odille

Culinair niveau

Wat kan de gast op culinair niveau verwachten? Daarover zegt Evens: “Iedere creatie uit de keuken begint met een specifiek product uit het seizoen. We maken gebruik van lokale ingrediënten uit de tuin, aangevuld met smaken vanuit de wijde wereld. De creativiteit komt dus rechtstreeks uit het groene hart van de Meierijstad.”

De chef werkt graag met biologische kruiden zoals jonge dennen, magnolia en vlierbloesem, én met groente uit het seizoen zoals artisjok, pompoen en tomaat. “Het zijn smaaksensaties met veel diepgang, balans, eigenheid en kleur.”

42C39983-4742-4F6B-AD6E-1244B4D5F42D 6A1CF68E-7E77-47BC-9643-9313753BCB7A
Artikel delen