In maart opent nieuwe 'barstro' Prins & Aap in Amsterdam

Barstro Prins & Aap in hotel Andaz in Amsterdam

In maart opent nieuwe 'barstro' Prins & Aap in Amsterdam

Grote veranderingen zijn op komst in het designhotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. Als onderdeel van een grote opfrisbeurt sluit het huidige restaurant Bluespoon en opent in maart 2024 barstro Prins & Aap. Het wordt een laagdrempelige bar en Nederlandse bistro voor de buurt waar cocktails en de stad centraal staan.

In barstro Prins & Aap draait het allemaal om cocktails, gezelligheid, Dutch design en het ontmoeten van nieuwe mensen. Desgewenst met een hapje erbij. Gasten komen naar Prins & Aap om een krantje te lezen met een kop koffie of om lekker bij te kletsen met vrienden met een cocktail. Het cocktailmenu is opgesteld door het barteam onder leiding van de internationale topbartender Nikos Bakoulis. Of ze nu uit de shaker komen of uit de geavanceerde tap: de cocktails vormen het middelpunt van deze nieuwe barstro.

Design met een knipoog

Het interieur ademt Dutch design, met veel verwijzingen naar de Gouden Eeuw en de stad Amsterdam. De naam Prins verwijst onder andere naar de locatie aan de Prinsengracht en Aap is de afkorting van Andaz Amsterdam Prinsengracht en benadrukt het ondeugende karakter van de barstro.

Zo is Prins & Aap niet vies van experimenten en liet het portretten uit de Gouden Eeuw creëren door AI. Alles bij elkaar vormt het een setting om in een lokale omgeving te genieten van cocktails, een stadse sfeer en lokale gerechten. De chefs werken graag samen met Amsterdamse en Nederlandse leveranciers om het lokale karakter van de barstro te benadrukken.

*Tekst gaat verder onder de foto

Hotel-Andaz-Amsterdam-Interieur-Barstro-Prins-Aap
Interieur Barstro Prins & Aap in Hotel Andaz in Amsterdam
Gozde Eren, cluster general manager van Andaz Amsterdam Prinsengracht: “Met Prins & Aap eren we de rijke cultuur en het erfgoed van Amsterdam en Nederland. Dat benadrukken we in het verfijnde interieur, de levendigheid die verbinding mogelijk maakt, in onze cocktails en onze gerechten. De barstro viert de geest van de stad en is een onvergetelijke ervaring voor iedereen die door onze deuren loopt.”
Artikel delen