Italiaans restaurant Nonna's Cucina in Berkel en Rodenrijs geopend

Nonna's Cucina Berkel en Rodenrijs

Italiaans restaurant Nonna's Cucina in Berkel en Rodenrijs geopend

Berkel en Rodenrijs heeft een nieuw restaurant: Nonna's Cucina. Eigenaren zijn Robèr Willemsen, Joyce Willemsen, Joost Stift en Luke van Velzen. Het is een Italiaans shared dining-restaurant met klassieke en moderne gerechten op de kaart. De aankleding van het restaurant zorgt voor een knusse en Italiaanse sfeer, met marmeren tafels en ronde beklede banken. 

Foto's: Nina van der Sluis

Over Nonna's Cucina

Robèr en Joyce Willemsen zijn eigenaren van meerdere zaken in en om Rotterdam, waaronder Muller & Co, Melief Bender en Café de Pui. Joost Stift en Luke van Velzen werkten jarenlang voor hen bij Muller & Co en zijn samen met hen mede-eigenaren van Nonna's Cucina. Zij gaan het concept uitvoeren op de werkvloer. 

Het restaurant bevindt zich in Berkel en Rodenrijs, midden op het nieuwe Westerplein. De horecagelegenheid heeft een centraal gelegen terras met rode luifels. De officiële opening van Nonna’s Cucina vond plaats op 19 maart 2024. Het concept is geïnspireerd op de restaurants van The Big Mamma Group.

Italiaans shared dining

Het menu bestaat uit een Italiaans shared dining-concept met diverse Italiaanse gerechten. Zo staan er klassiekers op de kaart, zoals een rundercarpaccio en de spaghetti carbonara, maar ook gerechten met een moderne twist, zoals de gebakken zwaardvis en gefrituurde ossenstaart met een crème van puntpaprika. Naast de shared dining-gerechten serveren ze bij Nonna’s Cucina Italiaanse wijnen van wijnhuizen Pasqua en Antinori, cocktails en Italiaanse likeuren.

Gerecht-nonna-berkel-rodenrijs-1
Gerecht Nonna's Cucina

Knusse Italiaanse sfeer

De sfeer van het restaurant brengt je in een knusse Italiaanse omgeving. Bij binnenkomst in het lage gedeelte van het restaurant hangen er geraniums aan het plafond en op de grond ligt een zwartwit geblokte vloer met marmerlook. In het hoge, informelere gedeelte van het restaurant bevindt zich een donkerebruine houten bar, omringd met ingebouwde ronde zitplekken met beklede banken en marmeren tafels.

dEP de Sfeerontwerpers: ontwerp licht en geluid, montage en elektrotechniek

Interieur-Nonnas-cucina-1 Interieur-nonnas-2
Artikel delen