Restaurant Ciao Belli in Breda is geopend: Italiaans en een uitgesproken design

Ciao Belli Breda

Restaurant Ciao Belli in Breda is geopend: Italiaans en een uitgesproken design

Breda heeft sinds februari een nieuw groot restaurant: Ciao Belli. Het restaurant is te vinden aan de Grote Markt (waar voorheen Parc zat) en heeft een Italiaans shared dining concept. De zaak heeft 160 plekken verdeeld twee etages: beneden is er meer een 'bar vibe' waar je ook kunt eten, en boven vind je gedekte tafels. De eigenaar is Patrick van Asch, bekend van onder andere Belgisch Biercafé Bruxelles, het urban grand café Suikerkist, Café Noir en restaurant De Fazant. 

 

Foto's: Lars Verkroost

Menu

Ciao Belli heeft een Italiaans shared dining concept. 's Middags staan er verschillende Italiaanse lunchgerechten op de kaart, zoals een focaccia met gepaneerde kip, pomodoro en mozzarella of een pasta met bospaddestoelen, room en truffel. 's Avonds staan er diverse Italiaanse gangen op de kaart, zoals antipasti, pasta’s en pizza’s en verschillende vis-, vlees en bijpassende groentegerechten. Je sluit je diner af met een dessert: dolce.

*Tekst gaat verder onder foto.

Opening-Ciao-Belli-Breda
Ciao Belli Breda. Foto: Lars Verkroost

Interieur en design

Het restaurant telt twee etages en op beid etages kun je eten. Beneden is meer een bar vibe, boven zijn er gedekte tafels. Ciao Belli heeft een uitgesproken interieur, met een funky twist. Het design is gedaan door Horeca Sfeermakers. In de horecazaak is een grote bar aanwezig die doorloopt tot achter in de zaak. Hieromheen zijn zitjes gecreëerd met hoge en lage tafels met kleurrijke lampen. Achterin de zaak bevindt zich een open keuken.

Als je een blik omhoog werpt zie je een suède plafond met veel groen en bloemen en hangen er velours gordijnen.

*Tekst gaat verder onder foto's. 

Interieur-Ciao-Belli-1
Interieur Ciao Belli Breda. Foto's: Lars Verkroost

Over Ciao Belli

Het Italiaanse restaurant Ciao Belli opende haar deuren in februari 2024 op de Grote Markt in Breda, en zit gevestigd in het voormalige pand van Parc. De eigenaar is Patrick van Asch en Ciao Belli is niet zijn eerste restaurant in Breda. De horecaondernemer is ook bekend van onder andere Belgisch Biercafé Bruxelles, het urban grand café Suikerkist, Café Noir en restaurant De Fazant. Ook is hij jurylid bij de Entree Awards.

Ontwerp en montage verlichting en geluid: dEP de Sfeerontwerpers

Ciao-Belli-Breda-Recht Ciao-Belli-Breda-Recht-2
Ciao-Belli-Breda-interieur-1
Artikel delen