Jacob Jan Boerma en Tijn Verstappen openen bistro-bar Blik in Amsterdam

Teamfoto Blik - Amsterdam

Jacob Jan Boerma en Tijn Verstappen openen bistro-bar Blik in Amsterdam

Op de voormalige locatie van Lion Noir in Amsterdam openen Tijn Verstappen en Jacob Jan Boerma aankomende zomer bistro-bar Blik. Samen met gastheer Manuel Broekman en ondernemer Tim Ouborg zullen zij deze zaak runnen. Eerder werkte Verstappen al met dit duo samen voor onder andere bistro La Parole, eetcafé Maud en restaurant Pepito.

 

Hoofdfoto v.l.n.r: Tim Ouborg, Tijn Verstappen, Jacob Jan Boerma en Manuel Broekman.

 

Chef-kok Jacob Jan Boerma kennen we van zijn sterrenrestaurants: De Leest*** in Vaassen (nu gesloten) en The White Room* in Amsterdam. Hiervoor ontving de chef-kok aanzien in binnen- en buitenland. Geweldig, vindt Boerma, maar met het karakter van deze plekken is de afstand tot het genot van samen eten ook groter geworden. Met horecaondernemer Tijn Verstappen wil Boerma zijn manier van koken combineren met de toegankelijkheid waarin Verstappen zich heeft gespecialiseerd. Een locatie is al gevonden, namelijk in de Reguliersdwarsstraat, waar voorheen Lion Noir gevestigd was. In de zomer van 2025 zal het restaurant naar verwachting openen.

Kwaliteit van koken

Tijn Verstappen, die negentien horecazaken in Amsterdam runt, is niet alleen aangehaakt op het plan. Ook ondernemer Tim Ouborg en gastheer Manuel Broekman verbinden zich aan het project. Eerder werkten zij al samen voor onder andere bistro La Parole, eetcafé Maud en restaurant Pepito. Met ervaring in gastheerschap, een neus voor goede locaties en het faciliteren van een aangename sfeer kan het drietal niet wachten om met Boerma aan de slag te gaan.

'We kunnen het beste van twee werelden combineren'

"Ik weet best wat ik in huis heb, maar ik weet gelukkig ook goed wat een ander veel beter kan dan ik," zegt Verstappen. "Jacob Jan is een van de beste koks van Nederland, en ik vind het geweldig dat hij zijn talent en zijn heerlijke eten beschikbaar wil maken voor een groter publiek, binnen een laagdrempelige setting. Met zijn enorme kwaliteit van koken, en met mijn team voor de ontspannen en sfeervolle setting, denk ik dat we het beste van twee werelden kunnen combineren. Een toegankelijke toptent, midden in het centrum van Amsterdam."

Artikel delen