Manuel Broekman en Tijn Verstappen openen restaurant Pepito in Amsterdam

Manuel Broekman en Tijn Verstappen Tapasbar Pepito Amsterdam

Manuel Broekman en Tijn Verstappen openen restaurant Pepito in Amsterdam

Tapasbar Pepito in Amsterdam opent 11 augustus haar deuren. Het restaurant is van acteur Manuel Broekman en horecaondernemer Tijn Verstappen, bekend van restaurants zoals Gertrude, La Parole en Linguini in Amsterdam. Het restaurant is te vinden aan op de hoek waar de Eerste Constantijn Huygensstraat en de Bosboom Toussaintstraat in Oud-West in Amsterdam elkaar kruisen.

 

Samenwerking

Afgelopen jaar is er hard gewerkt om het pand aan de Eerste Constantijn Huygensstraat in Amsterdam te verbouwen tot tapasbar. Op 11 augustus is het zo ver, dan opent Pepito in officieel haar deuren voor gasten. Acteur Manuel Broekman en Tijn Verstappen zijn niet alleen eigenaren van de zaak maar ook hechte vrienden. Verstappen is eigenaar van restaurants: La Parole, Oeuf, Gertrude, Linguini, Le Forel, Pazzi en van ’t Spit in Amsterdam.

Het duo bedacht samen het concept van Pepito. “Ik herken mezelf in de liefde die Tijn heeft voor het bij elkaar brengen van mensen om ze een fijne, smaakvolle avond te bezorgen. We zijn een perfect team”, vertelt Broekman. “Er is een schat aan leuke en goede restaurants in Oud-West, maar wat nog miste was een echte Spaanse keuken. Dat gat zijn we ingesprongen”, vult Verstappen aan.

Spaanse keuken

Om inspiratie op te doen zijn de vrienden meerdere keren naar Spanje gereisd om tapasbars in Barcelona en Madrid te bezoeken. Daar ontstonden de eerste ideeën voor recepten en de inrichting van Pepito. Gasten kunnen bij Pepito aanschuiven voor Spaanse tapasgerechten bereid door Spaanse chefs. Op de kaart staan zowel vis- als vlees- en vegetarische gerechten zoals: calamares en ansjovis, gehaktballetjes in tomatensaus of Spaanse kroketjes met ham. Voor de vegetariërs is er keuze uit onder andere geroosterde asperges, gefrituurde paprika of vegetarische kroketjes met spinazie en kaas.

Artikel delen