Kasteel Muiderslot verandert dit voorjaar in pop-uprestaurant SterkWater

Kasteel Muiderslot verandert dit voorjaar in pop-uprestaurant SterkWater

Het middeleeuwse Kasteel Muiderslot beleef je dit voorjaar op een unieke manier. Pop-uprestaurant SterkWater tovert het kasteel namelijk van 30 maart t/m 30 april om tot horecalocatie. Tijdens een bezoek aan het reizende restaurant worden alle zintuigen geprikkeld in het kloppend hart van het Muiderslot. Tijdens het diner ontdekken gasten hoe belangrijk de relatie met het omringende water hier was én nog steeds is.

SterkWater maakt als reizend restaurant gebruik van unieke locaties. Dineren doe je in forten, kastelen, bunkers en andere historische plekken langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het strategisch gelegen Muiderslot is de plek waar de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe- én Oude Waterlinie, én waar zoet en zout water elkaar ontmoeten.

Tijdens deze editie van SterkWater ontdekken gasten hoe belangrijk de relatie met het omringende water was én is. Ook ontdekken zij waarom Nederland en het slot niet zonder water kunnen en wat de Stenen Beer, het oude tolhuis en het waterschild hiermee te maken hebben. Het diner vindt plaats in het kloppend hart van het kasteel: de ridderzaal, slotkeuken en eetkamer.

SterkWater in het Muiderslot

Tijdens SterkWater in het Muiderslot volgen gasten prins Maurits van Oranje (bedenker van de waterlinies), een soldaat, een boerin en een ingenieur. De gast bekijkt het Muiderslot door hun ogen en ontdekt tijdens het diner waarom deze plek voor hen zo interessant en speciaal is geweest.

'Het menu is afgestemd op de locatie en verhalen van het Muiderslot'

Het menu is afgestemd op de locatie en verhalen van het Muiderslot. Het thema vertaalt zich ook naar het bord, waar bijvoorbeeld zoete en zoute smaken elkaar weten te vinden. De ingrediënten van het menu komen rechtstreeks uit de omgeving van het kasteel. Denk aan planten en kruiden uit de kasteeltuin en vis uit de rivier de Vecht. Het vijfgangenmenu wordt geserveerd met een bijpassend wijnarrangement of mocktails. Ook is er een vegetarisch menu beschikbaar.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Kasteel Muiderslot-SterkWater-4
Kasteel Muiderslot-SterkWater-2-1 Kasteel Muiderslot-SterkWater-1

Onderdeel van drieluik

De Stelling van Amsterdam wordt dit voorjaar uitgelicht in een culinair drieluik: naast het Muiderslot reist SterkWater ook naar Fort bij Abcoude en Fort bij Spijkerboor, die beide deel uitmaken van deze stelling. Duik in de verhalen van deze rijksmonumenten en beleef de Stelling van Amsterdam. Het menu is een reis door de tijd en door de natuur, waarbij het menu het verhaal van de locatie vertelt. 

Over SterkWater in het Muiderslot

SterkWater opent vanaf 30 maart tijdelijk op het slot. Gasten krijgen een volledig verzorgd vjifgangendiner geserveerd, inclusief een bijpassend wijnarrangement of mocktails. De avond wordt compleet gemaakt met een totaalbeleving vol verhalen en muziek.

Kasteel Muiderslot-SterkWater-5
Artikel delen