Nieuwe restaurants: deze 3 zaken gaan open in maart en april 2023

The Wine House, De Mark en The Church

Nieuwe restaurants: deze 3 zaken gaan open in maart en april 2023

Van een zaak in een lutherse kerk tot een restaurant in een 17de-eeuwse herberg van een sterrenchef: in de aankomende maanden openen er drie veelbelovende nieuwe horecazaken. Nieuwsgierig geworden? Hieronder lees je alles over deze nieuwe zaken. 

Tekst: Madelief de Weerd

1. The Wine House in Naaldwijk opent medio april

Medio april opent een trendy wijnbar in Naaldwijk: The Wine House van de jonge ondernemer Ruben Dorland. Dorland opende in 2021 al een eerste vestiging van The Wine House in Kijkduin. Het concept bleek een schot in de roos. Niet gek dus dat een tweede vestiging snel volgde.

Wat je kunt verwachten van The Wine House in Naaldwijk? Een wijnbar, proeflokaal, restaurant en wijnwinkel in één. Het interieur krijgt een robuuste, chique en internationale uitstraling. In het restaurant geniet je van verrassende wijn-spijs-combinaties én word je meegenomen in de wereld van wijn. Zo worden er zowel oude-wereldwijnen als nieuwe-wereldwijnen geschonken. Genoeg te ontdekken dus! Dankzij de nabijgelegen wijnwinkel duik je na het borrelen en/of dineren zo de wijnwinkel in om je favoriete fles wijn te bemachtigen.

The Wine House-Art impressie-Naaldwijk-1
Art impressie van The Wine House in Naaldwijk
The Wine House-Art impressie-Naaldwijk-2 The Wine House-Art impressie-Naaldwijk-2

2. De Mark in Amsterdam opent in maart

In boetiekhotel De Durgerdam in Amsterdam opent in maart restaurant De Mark. Sterrenchef Richard van Oostenbrugge en zijn partner Thomas Groot gaan het gloednieuwe restaurant runnen. Na hun succesvolle zaken 212**, De Juwelier*, Brut de Mer (Amsterdam) en Table65* (Singapore) moet De Mark wel een knaller van een zaak worden.

De zaak is gevestigd in een zeventiende-eeuwse herberg die compleet gerenoveerd is tot boetiekhotel De Durgerdam. Tot 2018 zat hier het Café Restaurant Zuyderziel en nu maakt het hotel plaats voor De Mark. De zaak zal een eerbetoon zijn aan de herberg. In de keuken staat chef-kok Koen Marees die gerechten bereidt met lokale producten op een open vuur. De Mark zal ook beschikken over een terras tussen de rietpluimen en gevelhuizen met uitzicht over het IJmeer. Deze hotspot zal dus een rustgevende toevluchtsoord zijn voor zowel Amsterdammers als gasten van daarbuiten.

3. The Church in Arnhem opent in maart

Begin maart opent in een Arnhemse kerk een hotel én fine dining-restaurant The Church. Achter het horecaconcept zit het jonge ondernemerskoppel Janiek van den Broeck (24) en chef-kok Bart Leussink (24) en Horecagroep HIM+.

De van oorsprong evangelisch-lutherse kerk uit 1898 is een unieke plek om een hotel en restaurant te openen, legt Leussink uit. “Gasten kunnen in het restaurant terecht voor een lunch of diner in een informele setting. We houden van kwaliteit en pure bereidingen. We willen gasten een nieuwe fine dining-experience laten ervaren.” In het midden van de kerk komt een grote open keuken waar gasten omheen kunnen zitten. “We hopen dat de gasten keer op keer zeggen: Take me to church."

Bart Leussink - Janiek van den Broeck - Arnhem - header
Artikel delen