Kim van der Klooster en Mitchel de Deugd openen Vertu in Dordrecht

Kim van der Klooster en Mitchel de Deugd

Kim van der Klooster en Mitchel de Deugd openen Vertu in Dordrecht

De Lange Geldersekade in Dordrecht heeft een nieuw restaurant: Vertu. Horecaondernemer Edwin Roestenberg, mede-eigenaar van Post in Dordrecht, doet dit samen met Kim van der Klooster en Mitchel de Deugd.

Foto's: Fred Sonnega
Meubilair: Satelliet

Kim van der Klooster en Mitchel de Deugd werkten eerder voor Edwin Roestenberg bij De Stroper en runnen het nieuwe restaurant in Dordrecht nu. Vertu zit op de plek waar eerst DeliCees zat. De naam Vertu is overigens een Franse vertaling van de achternaam van Mitchel.  

*De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Opening-Vertu-Dordrecht
Restaurant Vertu in Dordrecht

Het interieur

Vertu bestaat uit drie ruimtes die zijn ontworpen in samenwerking met Buro M2R Architecten. In het groene bargedeelte kunnen gasten borrelen, maar ook eten aan de bar mét zicht op de keuken. Het restaurant is juist rood van kleur en heeft ook een huiselijke open haard en plafond met ornamenten. De wijnen zijn te vinden in de antieke kast in de wijnkamer, waar ook gedineerd kan worden. Er is in totaal plek voor 46 gasten.

*De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Het-groene-bargedeelte-Vertu-Dordrecht Vertu-Dordrecht-

 

Wereldse menukaart

De kaart heeft een Franse inslag, met wereldse invloeden. Voor de lunch en diner wordt dezelfde kaart gehanteerd. De bites die vooraf besteld kunnen worden komen van de barbecue, zoals artisjok met sinaasappel en tijm, of zwezerik met furikake (kruid) en misolak.

Als hoofdgerecht kies je uit gerechten als rendang met ingelegde groentjes, of asperge met aardappel en bergamot. Daarnaast is er keuze uit ongeveer 160 verschillende soorten wijnen van over de hele wereld om te pairen bij jouw gerecht.

Artikel delen