Lagom in Harderwijk opent in april: fine dining visrestaurant

Restaurant Lagom in Harderwijk

Lagom in Harderwijk opent in april: fine dining visrestaurant

Waar voorheen restaurant Chez Brochard zat, aan de haven van Harderwijk, opent Hugo Hond eind april 2024 fine dining visrestaurant Lagom. Chef is Peele Koops, die werkte bij diverse restaurants in Harderwijk en Het Roode Koper in Ermelo.

Tijd voor verandering

Hugo Hond: "Het heeft me altijd verbaasd dat een vissersstad als Harderwijk geen fine dining visrestaurant kent. Hoog tijd om daar verandering in te brengen." Hond wil met Lagom fine dining combineren met een casual eetervaring. De Zweedse naam ‘Lagom’ staat voor ‘balans’ en ‘precies goed’. Hond werkte in de keukens van Van der Valk Harderwijk, Anastasius in Garderen en Chez Brochard in Harderwijk, en is gespecialiseerd in online marketing. Nu komt zijn droom om een eigen restaurant te runnen uit.

'Hoog tijd om fine dining in Harderwijk te brengen'

Gevarieerd aanbod voor iedereen

Chef is Peele Koops, die werkte bij Chez Brochard in Harderwijk. Eerder werkte hij bij Hotel De L'Europe (Amsterdam), De Echoput (Hoog Soeren|) en Het Roode Koper* in Ermelo. In het menu speelt vis de hoofdrol, denk aan verfijnde bouillabaisse of heilbot, maar ook vlees- en vegetarische gerechten krijgen een plek op de kaart. Hond: "Harderwijk is een echte vissersstad. Doelgroep zijn de gasten die van fine dining houden, een compleet verzorgde avond. Gasten kunnen kiezen voor een 4, 5 of 6 gangenmenu én à la carte." De à la carte gerechten en de menu’s vallen in het middensegment.

 

Naast Peele zal ook de zelfstandig werkend kok en één personeelslid uit de bediening vanuit Chez Brochard meegaan naar Lagom. Op de drankenkaart staan wijnen, cocktails, bier, mocktails, fris, koffie en thee.

*Tekst gaat verder onder foto

Interieur-Lagom-Harderwijk
Preview interieur Restaurant Lagom

Restaurant en inrichting

Het restaurant is 100m2 en heeft ruimte voor 36 gasten. Op de eerste verdieping is een ruimte van 80m2 voor private dining, voor maximaal 24 gasten. Aan het water vind je twee terrassen voor 48 gasten, met uitzicht op de molen. Design by Toko is verantwoordelijk voor de huisstijl en het interieur, dat stijlvol, luxe en robuust wordt. Warm licht, marmer en fluwelen bekleding zullen deze uitstraling versterken. Lagom gaat een samenwerking aan met Veluvia, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de organisatie van bruiloften, bedrijfsuitjes, sloepverhuur en meer.
Artikel delen