The Seafood Bar geopend in Amsterdamse Beurs van Berlage

The Seafood Bar - Header

The Seafood Bar geopend in Amsterdamse Beurs van Berlage

The Seafood Bar heeft een zesde locatie geopend. Deze is te vinden in de Beurs van Berlage aan het Damrak in Amsterdam. De verse vis en schaal- en schelpdieren waar The Seafood Bar om bekendstaat, worden geserveerd onder de gewelven van dit monument. De familie De Visscher is eigenaar en opende in 2012 de eerste locatie.

De ondernemersfamilie is altijd op zoek naar bijzondere locaties voor hun restaurants, dus toen de mogelijkheid voorbijkwam om een vestiging van The Seafood Bar te openen in een monument in de hoofdstad, was de keuze snel gemaakt.

Na een intensieve renovatie, waarbij alle historische kenmerken van de Beurs van Berlage bewaard zijn gebleven, kunnen gasten vanaf nu hun fruit de mer of kreeftensoep eten onder de gewelven van dit voormalige beursgebouw.

*Tekst gaat verder onder de foto's

The Seafood Bar 1 The Seafood Bar 2

Fruit de mer in een monument

Naast het restaurant in het art nouveau-pand aan het Spui in Amsterdam en het restaurant in Londen, wordt dit het derde monumentale gebouw van The Seafood Bar. De Beurs van Berlage is ontworpen door architect en stedenbouwkundige Hendrik Petrus Berlage en werd in 1903 opgeleverd. Inmiddels behoort het tot de top 100 monumenten van Nederland en trouwde Maxima hier met Willem-Alexander.

The Seafood Bar heeft een enorme voorgevel van vijftig meter aan het Damrak, waar grote ramen uitzicht bieden op het reilen en zeilen van de stad. Het hoge plafond geeft een ruimtelijk gevoel en de historische gewelven en houten vloer maken de ervaring af. Visliefhebbers kunnen zowel binnen als buiten op het terras aan het Damrak, genieten van de vis en schaal- en schelpdieren. Denk aan vongole in witte wijn, fish and chips, kreeften, royale fruits de mer en verse oesters. 

*Tekst gaat verder onder de foto

The Seafood Bar 3

Pepijn de Visscher, mede-eigenaar van The Seafood Bar: “Het Damrak is een van de imposantste straten van Amsterdam, met ongekende architectuur. Maar de straat heeft ook behoefte aan meer kwaliteit. We sparen kosten noch moeite om er een prachtige zaak van te maken die Berlage-waardig is. Samen met de Beurs, de Bijenkorf en de nieuwe Diorwinkel is wat ons betreft de toon gezet.” 

*Tekst gaat verder onder de foto's 

The Seafood Bar 7 The Seafood Bar 6


Hecht familiebedrijf

The Seafood Bar is een echt familiebedrijf. Pater familias Fons de Visscher was 27 jaar lang een gepassioneerde visboer en had een bekende viswinkel in het Brabantse Helmond voordat hij in 2012 zijn wens in vervulling liet gaan en zijn eerste visrestaurant opende aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. Sindsdien is het bedrijf gegroeid naar zes vestigingen, waaronder in Londen, en werken er zo’n 350 personeelsleden. 

Naast het restaurant, is The Seafood Bar voornemens om volgend jaar een cocktailbar te openen in de kelder van de Beurs van Berlage. The Seafood Bar is zeven dagen geopend. Binnen is plek voor zo’n honderd gasten en op het terras voor nog eens zestig visliefhebbers. 

Over The Seafood Bar  

The Seafood Bar is in 2012 opgericht door Fons de Visscher. Vandaag de dag is The Seafood Bar te vinden op de Van Baerlestraat, de Ferdinand Bolstraat en het Spui in Amsterdam, het Stationsplein in Utrecht en Dean Street in Londen. Dochter Fleur de Visscher houdt zich bezig met de operationele kant van het bedrijf, zoon Pepijn de Visscher neemt de zakelijke kant voor zijn rekening.

The Seafood Bar 4
Artikel delen