Le French Café opent 8 mei in Utrecht: 'Funky Franse sferen'

Le French Café Utrecht

Le French Café opent 8 mei in Utrecht: 'Funky Franse sferen'

Na twee eerdere succesvolle openingen in Amsterdam, opent Le French Café-Voorstraat op 8 mei zijn deuren in Utrecht. Le French Café in de Voorstraat is zowel een levendige brasserie als bar in Franse sferen, met een eigenzinnige inslag. Het interieurdesign is gedaan door Riad Farhat en Casper Reinders in samenwerking met interieurbouwer & architectenbureau Oneseventree.

TYPISCH FRANS, MET EEN TWIST

Dennis Kruijff, eigenaar van Le French Café-Voorstraat, voorziet het begrip ‘authentieke’ brasserie van een nieuwe, hedendaagse sfeer. Liefhebbers van de moderne Franse keuken, buren, locals en foodies kunnen zich opmaken voor een uitgebreide kaart met Franse klassiekers, met een funky twist. 

*De tekst loopt onder de afbeeldingen verder.

Le French Café Utrecht_2

Twee zaken, één concept

Le French Café–Voorstraat bestaat uit twee zaken: La Brasserie waar je op z’n Frans kan dineren, zoals we dat ook al kennen van de zaken in Amsterdam. En Le Comptoir waar het draait om shared dining met kleine, verfijnde gerechten.

Beide zaken hebben een eigen entree, menukaart en ambiance. Zo serveert La Brasserie klassiekers zoals escargots, steak tartare en hele boederijkip van het spit. Le Comptoir heeft een goede combinatie van Franse gerechten in shared dining style of neem je plaats aan de bar voor een fruits de mer. Uiteraard kun je kiezen uit verschillende wijnen, speciaal biertjes en cocktails. Lunchen, dineren en borrelen kan ook buiten op het terras. De bovenverdieping van Le Comptoir is exclusief af te huren door groepen, die een ruimte zoeken voor bijvoorbeeld privégelegenheden. 

*De tekst loopt onder de afbeeldingen verder.

Le French Café Utrecht_3 Le French Café Utrecht_4


Brasserie vol contrasten

Het interieurdesign is gedaan door Riad Farhat en Casper Reinders in samenwerking met interieurbouwer & architectenbureau One Seven Tree. Uiteraard zal het interieur hinten naar de twee andere locaties van Le French Café in Amsterdam, maar voelt het hier in Utrecht allemaal rauwer aan. Witte tegels en oude spiegels worden afgewisseld met een tin tile plafond en industriële verlichting. En vintage parels worden voorzien van een frisse wind door de aanwezigheid van nieuwe materialen. De coolness van de grote steden gecombineerd met Franse nostalgie. 

Artikel delen