Le Grand George opent op Amsterdamse Zuidas: sfeer als in Parijs en NY

Le Grand George Amsterdam

Le Grand George opent op Amsterdamse Zuidas: sfeer als in Parijs en NY

Aan het iconische Gustav Mahlerplein op de Amsterdamse Zuidas opent George de achtste vestiging: Le Grand George. De zaak kreeg een Parijse en New Yorkse twist en op de kaart vind je diverse creaties die geïnspireerd zijn op deze wereldsteden. Framework Studio verzorgde het design. Bekijk onderaan het bericht de foto's!

De Zuidas is booming: de wijk ontpopte zich als een veelzijdige, kosmopolitische plek waar het leven nooit stilstaat. Aan het iconische Gustav Mahlerplein opende George de deuren van Le Grand George. De zaak heeft een oppervlakte van 350 vierkante meter, 140 zitplekken, een vide en plek voor private dining.

Front-row beleving

Het kloppende hart van de zaak is de open keuken met rotisserie en grill, die je een front-row beleving biedt van de chefs. Ze bereiden hier onder meer de signature Poulet aux Morilles, maar ook andere vertrouwde George-gerechten als de steak tartare en pizza tuna. Verder op de kaart: creaties geïnspireerd door de keukens van wereldsteden zoals New York en Parijs. Truffel, kaviaar, New York-style sandwiches, Franse klassiekers en tournedos om maar wat te noemen.

'De inrichting is zowel elegant als gezellig'

Franse en urban flair

Le Grand George combineert Frans chic met hedendaagse flair. De inrichting is zowel elegant als gezellig: sfeervolle tafeltjes aan lange, comfortabele banken en ronde booths waar je met een goed gezelschap urenlang tafelt. De bordeauxrode marmeren bar vormt een stijlvol decor voor het afronden van je dag. Hier strijk je neer met een klassieke cocktail, een mooie wijn of een glas champagne.

Iconische mix van sfeer en design

Framework Studio tekende opnieuw voor het design, dat typisch George is: herkenbare marmeren accenten en metrotegels, waarbij de kleurstelling van de andere restaurants als inspiratie diende. De glazen gevel biedt uitzicht op een zonnig terras. De geslaagde mix van jaren '80 chroom, fluwelen bekleding, en natuurstenen vloeren zorgen voor een warme sfeer en een stedelijke vibe. Of je je nou in New York, Londen of Parijs waant, maakt hier niet uit - je bent op een plek waar comfort en stijl hand in hand gaan. De zaak is van maandag tot en met vrijdag open van 11.00 uur 's ochtends tot laat in de avond.

Le Grand George-Amsterdam-2 Le Grand George-Amsterdam-5
Le Grand George-Amsterdam-1 Le Grand George-Amsterdam-3
Le Grand George-Amsterdam-4 Le Grand George-Amsterdam-6
Artikel delen