Mesiba Amsterdam: oostmediterrane gerechten én tot in de vroege uurtjes geopend

Mesiba Amsterdam: oostmediterrane gerechten én tot in de vroege uurtjes geopend

De Jordaan in Amsterdam heeft er een nieuw restaurant bij: Mesiba. In het Hebreeuws betekent de naam “feest” en dat is dan ook het uitgangspunt van Mesiba. Hier ga je uiteten zoals in Tel Aviv. Je opdoffen van tevoren, uitgebreid dineren en het vervolgens laten uitlopen in een feestje.

VAN DROOM TOT WERKELIJKHEID

Zeven vrienden uit Amsterdam (Eyal Granot, Sam Cohen, Danny Lee, Joy Gerritsen, Kaihan Paryan, Oscar Steginga en Tan Antoniesen) bundelden hun krachten voor het oprichten van Mesiba. Granot ging van jongs af aan op vakantie naar Israël. Zijn droom was om in Nederland een restaurant neer te zetten, waar je dineert zoals in Tel Aviv.

ROMANTISCH EN ECLECTISCH

Mesiba heeft een romantische en eclectische inrichting. Denk aan meubels in natuurlijke kleuren, tafels met linnen lakens en gezellige tafellampen op de bar. Achterin het restaurant is een binnenplaats gecreëerd met prikverlichting, een hoog plafond en opvallende muurschilderingen. De grote olijfbomen maken het interieur helemaal af en geven het restaurant een mediterrane touch. Net alsof je in Tel Aviv uit eten bent.

Entree-Mesiba-Interieur-4 Entree-Mesiba-Interieur-1

OOSTMEDITERRANE GERECHTEN OM TE DELEN

De keuken runt Elad Ohana: hij is Marokkaans en opgegroeid in Jeruzalem, Israël. Hierdoor heeft de keuken invloeden uit o.a. Israël, Jemen en Marokko. De gerechten zijn om te delen, waardoor gasten van alles kunnen proeven. Van huisgemaakte ‘kubaneh’ tot kabeljauw-shawarma en van Jemenitische pannenkoekjes tot kruidige Israëlische beef tartare. Het is een ‘mesiba’ op je bord. Ook de drankkaart is met veel zorg samengesteld. Zo is er een grote keuze uit verschillende cocktails, zoals een good old’ Negroni of een Spicy Margarita. Op de wijnkaart vind je wijnen uit alle windstreken, maar de wijnen van de Golan Heights verdienen een speciale vermelding. De familie van Granot importeert deze (koshere) wijn speciaal uit Israël.

Entree-Mesiba-Food-1 Entree-Mesiba-Food-3
Entree-Mesiba-Food-2-v2 Entree-Mesiba-Food-4
Artikel delen