Nikkei cuisineconcept BlueBlood in Den Haag geopend

BlueBlood_StudioRehab_Design

Nikkei cuisineconcept BlueBlood in Den Haag geopend

Het Haagse centrum heeft er met BlueBlood een nieuw restaurant bij. De horecazaak is te vinden in het Hilton Hotel aan de Zeestraat. Het creatieve brein erachter is Studio Rehab van Jaco de Kempenaer en John de Jong.

Foto's: Pascale van Reijn
 

BlueBlood: het interieur

De eyecatcher van BlueBlood is de cocktailbar. Deze bar vormt het hart van het concept. Verder zijn er wijnkasten te vinden. Deze zijn uitgelicht om meer warmte te creëren. Ook zijn er verschillende kabinetten, zoals de vleeskabinetten met dry-aged tomahawks en het messenkabinet waar vaste gasten een eigen steakmes met hun naam erin krijgen. Bij binnenkomst loopt de gast op tegen een vispresentatie en in het restaurant bevindt zich een showkeuken waar sushi en ceviches bereid worden.
BlueBlood_Interieur_Sofa
Zitplaatsen met sofa's
 

Blauw bloed

De naam Blueblood is een directe verwijzing naar de blauwe kleur van het bloed van een kreeft en de koninklijke familie die woonachtig is in Den Haag. Het interieur heeft een ingetogen stijl. Het restaurant biedt plaats aan 120 gasten en combineert de comfortabele sofa's met losse zitjes aan de waterkant. Door de ramen zie je het straatverkeer aan de drukke Mauritskade. Aan het plafond hangt een handgemaakt verlichtingsornament die de ruimtes met elkaar verbindt.
 

De menukaart

General manager Lewis McKenzie heeft met het team een eigentijdse cocktailkaart samengesteld om de beleving helemaal af te maken. Verder staan de Japanse en Peruaanse keuken centraal, waarbij de signature dish kreeft is. Ook de Tomahawk steak, verse sushi en veggies zijn op de menukaart te vinden.
BlueBlood_Cocktailbar1 BlueBlood_Cocktailbar2

 

Internationale inspiratie

Jaco de Kempenaer en John de Jong van Studio Rehab zijn trots: “We hebben ons voor BlueBlood internationaal laten inspireren. We wilden een uitdagend en spraakmakend ontwerp neerzetten. Zodra men BlueBlood binnenstapt, krijgt men het gevoel van de sfeer van een luxe boot club. Houttinten, zeeblauw en zeegroen voeren dan ook de boventoon in het interieur en door de opstelling van de sofa’s en zitjes krijgt men een huiselijk gevoel en wordt het aantrekkelijk om een gesprek aan te gaan met de naaste tafels. Want samenkomen staat hoog op de agenda bij BlueBlood. Wij hopen dan ook dat er veel mooie gesprekken en ontmoetingen plaats zullen vinden onder het genot van een culinaire wereldreis, maar dan in hartje Den Haag.” 
 
BlueBlood_Interieur_Wijnkasten
Wijnkasten BlueBlood Den Haag

Ontwerp lichtplan en installatie verlichting: dEP de Sfeerontwerpers

Artikel delen