Aan de noordkant van Texel opende in maart het nieuwe Eilandhotel Texel. Eigenaren Jan Boyen en Marike Oostra-Rienks brengen hier luxe, comfort en lokale beleving samen op één plek.
Foto's: Stefan Krofft
Ondernemer Jan Boyen is geen onbekende naam op het eiland. Als eigenaar van Paracentrum Texel en Tessel Air kent hij het eiland tot in detail, ook vanuit de lucht. Zijn partner Marike Rienks heeft een achtergrond in de horeca. Samen bundelen ze hun ervaring in het nieuwe Eilandhotel Texel.
Het nieuwe viersterrenhotel heeft in totaal vijftig kamers: van comfortabele deluxe opties tot ruime superior suites met extra voorzieningen. Het ondernemersduo hield rekening met verschillende soorten gasten. Zo zijn er in een aantal kamers huisdieren welkom en is er rekening gehouden met rolstoelvriendelijkheid.
Het indoorrestaurant Julia’s, vernoemd naar hun oudste dochter, serveert gerechten die inspiratie halen uit Texelse smaken. Gasten proeven seizoensgebonden menu's met ingrediënten van lokale leveranciers. Ook is er een private dining-ruimte beschikbaar voor degenen die liever in besloten kring eten.
*Tekst gaat verder onder de foto's.
Naast comfortabele kamers en een culinaire beleving biedt het hotel ook allerlei faciliteiten aan. Zo is er een wellnessruimte met een traditionele Finse sauna, Turks stoombad en een verwarmd binnenzwembad. Liever de omgeving verkennen per fiets? Kan ook! Fietsen huur en haal je eenvoudig op bij het hotel.