Rooftop Merckt, Groningen: nieuw fine dining-restaurant

Rooftop Merckt, Groningen: nieuw fine dining-restaurant

Vanaf de zesde verdieping worden gasten van Rooftop Merckt getrakteerd op een prachtig uitzicht over Groningen. Kijken naar de sterrenhemel kan ook: het nieuwe fine dining restaurant aan de Grote Markt heeft een glazen dak dat open kan. Het restaurant opende begin september. De eigenaar van het restaurant is Maripaan Groep. Bekijk meer foto's onder dit bericht.

Rooftop Merckt

Maripaan Groep

Maripaan Groep is bekend van onder andere veertien vestigingen van Jumbo, vastgoed en het bijna geopende Graansilo Eten & Drinken in Groningen. Peter Doornbos, horecamanager bij Maripaan Groep: “We zitten hier op een toplocatie en we hebben met chef-kok Thomas Beekhuis, hij is ooit benoemd als de beste jonge kok van Noord-Nederland en stond in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or, en zijn team een fantastische keuken. Iedereen is enthousiast.”

Rooftop Merckt

Zes, zeven of acht gangen

Gasten eten er een menu van zes, zeven of acht gangen. Doornbos: "De gast geniet van schitterende kleuren, pure ingrediënten en smaakvolle composities. Zo smaakt onze tomatentartaar echt naar tomaat. We voegen ondersteunende smaken toe om het uiterste uit de pure ingrediënten te halen. Gebrande vanille om het aardse en zoetige naar boven te halen en limoen vanwege zijn frisheid. We roken de tomaat om het karakter te geven en maken het dan af met maldon, voor de juiste balans." Gasten kunnen kiezen voor een wijn-pairing, maar ook voor alcoholvrije combinaties. Na tienen worden er cocktails met ‘skyfood’ geserveerd.  Maître Salmineo Aringaneng is met zijn team verantwoordelijk voor de ontvangst en begeleiding van gasten van beneden naar de zesde verdieping.

Glazen dak

Doornbos: "Het geluid van de bruisende stad Groningen gecombineerd met fine dining en een adembenemend uitzicht. Het restaurant Rooftop Merckt heeft een unieke ambiance dankzij het glazen dak van Italiaans ontwerp die de ervaring verrijkt met prachtige vergezichten."

Artikel delen