Nieuw interieur voor restaurant De Leuf* in Ubachsberg

Entree Magazine Header - De Leuf nieuw interieur

Nieuw interieur voor restaurant De Leuf* in Ubachsberg

Restaurant De Leuf in het Zuid-Limburgse Ubachsberg heeft een nieuw interieur. Het sterrestaurant van de familie Van de Bunt kreeg een eigentijdse inrichting met Aziatische elementen, uitgevoerd in lokale materialen. Het interieur sluit nu nog meer aan bij de kookstijl van De Leuf, dat de moderne Franse keuken combineert met Aziatische invloeden. Onderaan dit artikel zie je het nieuwe interieur.

Fotograaf: Guy Houben

Het interieur heeft een rustige, serene sfeer gekregen met subtiele Aziatische elementen die veelal zijn uitgevoerd in lokale materialen. Tim Reiters van Ontwerpbureau Reiters in Maastricht tekende voor het ontwerp, dat als thema ‘Asian esthetics using local materials’ heeft.

"Het miljoenen jaren oude Kunradersteen is een van de pijlers van het ontwerp

Eigenaar-gastvrouw Sandra van de Bunt: “Het miljoenen jaren oude Kunradersteen, dat hier vlakbij wordt gedolven, is een van de pijlers van het ontwerp. Het is tevens het materiaal waarvan de muren van het restaurant zijn gemaakt. De muren zijn voorzien van een structuurverf en dat geeft, samen met de nieuwe vloer, een prachtige rustige basis. De bladen van de ronde tafels kregen elf lagen micro-topping, dat is een pasta op basis van cement die gebonden is met kunsthars. Dit materiaal is ook op andere plaatsen toegepast. De kuipstoelen hebben een draaivoet en zijn voorzien van een zachte stof. Ook de stoffen gordijnen zorgen voor een zachte touch.”

*Tekst gaat door onder de foto.

Entree Magazine_De Leuf nieuw interieur_Guy Houben_1

Glooiend graanlandschap

Eyecatcher is de centrale tafel die is afgewerkt met travertin. Van hieruit worden onder meer de wijnen geschonken. Erboven hangt een glooiend graanlandschap in een blauwstalen bak. Een andere eyecatcher is de grote kaaswagen, die is gemaakt van travertin en andere lokale materialen. Het Kunradersteen vormt tevens de basis van de bloemdecoraties op de tafels, die gemaakt zijn met gedroogde bloemen uit de regio. Deze droogbloemen komen op diverse andere plaatsen terug. Ook het terras op de binnenplaats is voorzien van nieuwe tafels en stoelen. In het tuinontwerp van Hoveniersbedrijf Guy Wolfs in Eijsden is eveneens aansluiting gezocht bij het Aziatische thema. De drie boven het restaurant gelegen gastenkamers hebben nog geen restyling ondergaan.

Nog meer beleving

In het voorste deel van het restaurant zijn een showkeuken en een bar gerealiseerd. Sommelier Michelle van de Bunt (24): “Na de ontvangst nemen we de gast mee naar de showkeuken voor een welkomsthapje. Eenmaal aan tafel serveren we het aperitief, amuses en boter vanaf een speciaal gemaakte bijzettafel. Veel gerechten worden door de koks uitgeserveerd en deels aan tafel afgemaakt. We hebben prachtig nieuw servies, waaronder een bijzonder koffie- en theeservies.”

Extra motivatie

Met het interieurontwerp is gekozen voor meer aansluiting bij de keuken van chef Robin van de Bunt, die samen met zijn souschef Thijs Gerards een moderne Franse keuken voert met duidelijke Aziatische invloeden. Het leverde De Leuf één Michelinster op, 17 Gault&Millau-punten en voor Robin de award ‘Jonge topchef 2022’ van Gault&Millau.

"Alle puzzelstukjes vallen in elkaar."

Robin van de Bunt: “Alle puzzelstukjes vallen in elkaar, dit interieur past zo goed bij wat we doen. Eerst haalden Thijs en ik onze creativiteit grotendeels uit de gerechten en nu halen we die ook uit de inrichting. Dit interieur geeft extra motivatie. Nu de zaak zo mooi is, moet het eten nóg beter worden. De totaalbeleving is heel groot, we zijn superblij met het interieur.”

*Tekst gaat verder onder de foto.

Entree Magazine_De Leuf nieuw interieur_Guy Houben_7
V.l.n.r. Sandra, Robin en Michelle van de Bunt

Klaar voor de toekomst

Sandra van de Bunt: “We zijn heel blij met het nieuwe interieur. Het is eigentijds en warm en past helemaal bij ons familiebedrijf, onze visie op gastvrijheid en ons jonge team. Robin en Michelle kunnen nu nog meer hun gevoel kwijt in het bedrijf en dat is belangrijk voor mij. Ik run het bedrijf voltijds en met veel plezier en daar komt op korte termijn geen verandering in, maar we zijn hiermee wel klaar voor de volgende toekomststap.”

Entree Magazine_De Leuf nieuw interieur_Guy Houben_8
Uni (zee-egel), Noordzeekrab, chawanmushi, sangchae
Entree Magazine_De Leuf nieuw interieur_Guy Houben_2 Entree Magazine_De Leuf nieuw interieur_Guy Houben_5
Entree Magazine_De Leuf nieuw interieur_Guy Houben_6 Entree Magazine_De Leuf nieuw interieur_Guy Houben_4
Artikel delen