MICHELIN selecteert twee nieuwe restaurants in Nederland: LIZZ en Maeve

MICHELIN selecteert twee nieuwe restaurants in Nederland: LIZZ en Maeve

De inspecteurs van MICHELIN trokken er afgelopen maand weer op uit. Met succes, want zij nemen twee nieuwe restaurants op in de MICHELIN Gids Nederland: LIZZ in Gouda en Maeve in Utrecht.

LIZZ - [GOUDA]

LIZZ is het restaurant van het luxueuze boetiekhotel Relais & Châteaux Weeshuis. De keuken runt de talentvolle chef Remco Kuijpers. Hij startte zijn carrière bij De Swaen in Oisterwijk en ging later aan de slag bij toprestaurants als Fitzgerald en Da Vinci. De maître en sommelier is Louis Grizeau: hij werkte bij meerdere sterrenrestaurants in Nederland en Frankrijk. Samen bundelen zij hun krachten om LIZZ naar een nóg hoger niveau tillen.

Ingrediënten kiest Kuijpers zorgvuldig bij lokale leveranciers en producenten. Vervolgens tovert hij de ingrediënten om tot verfrissende en voedzame gerechten. Dankzij het gebruik van verschillende specerijen en een subtiel Aziatisch zuurtje, krijgen de gerechten een extra dimensie. Van sint-jakobsnoten met een tandoorisaus tot ziltige zeekraal: elk gerecht is gemaakt met een uitstekende techniek. Maak de riemen maar vast, want Kuijpers verzorgt bij LIZZ een boeiende en speelse ontdekkingstocht!

MAEVE - [UTRECHT]

Restaurant Maeve is het casual fine-dining-restaurant in Utrecht. In Maeve staan maître Vera Voorend en chef Tommy Janssen. Hier maak je een gastronomische en verrassende reis door een wereld van verschillende smaken en texturen.

MICHELIN schrijft hierover: “Chef Tommy Janssen en maître Vera Voorend vertellen een meeslepend verhaal in dit karaktervolle, stijlvol ontworpen pand. Zij doet dat met haar persoonlijke aanpak, hij met zijn expressief eerbetoon aan zijn terroir. Groenten spelen hier een primordiale rol en geven power aan het bord. Deze chef kiest voor echte cuissons, toont zich subtiel met frisse zuren en speelt gezwind met temperaturen en texturen.”

Janssen overtuigde MICHELIN onder andere met zijn lauwwarme bereiding van tomaat: een combinatie van gepekelde kerstomaatjes, een zoetzure tomatenchutney, gefermenteerde gember en een ingekookte tomatenbouillon met limoenblad. “Het zorgde voor een bijzonder reliëf aan smaken”, aldus MICHELIN.

Artikel delen