Chef Jan Smink opent tweede restaurant

Chef Jan Smink opent tweede restaurant

Topkok Jan Smink opent tweede restaurant in Giethoorn.

Bodelaeke ‘inspired by Smink’ in Giethoorn opent op 1 juli 2020 haar deuren. Jan Smink: “Vanwege de maatregelen die van kracht zijn, kan Restaurant Smink in Wolvega de helft van het aantal gasten ontvangen. Daarom ben ik gaan zoeken naar een locatie mét terras, waar we meer gasten kunnen ontvangen en we ons personeel weer fulltime kunnen inzetten. Ik kwam in contact met Fred en Babette Greter, de eigenaren van Bodelaeke en zo is het balletje gaan rollen”.  Restaurant Smink werkte de afgelopen periode samen met Restaurant By Ús in Leeuwarden van Michiel en Lilian Slot. Voor Bodelaeke in Giethoorn bundelen ze ook weer hun krachten. Zo heeft Chef-kok Mark Terpstra (van Restaurant Smink) de leiding over de keuken en is de dagelijkse leiding voor de bediening in handen van Hanno Schüller.

In een informele setting kunnen gasten rekenen op kwaliteit. Goed, lekker en eerlijk eten met de signatuur van Jan Smink. Ook de inrichting van het restaurant wordt aangepakt in de Smink-stijl. Jan Smink: “Bodelaeke inspired by Smink zegt het al, hier koken wij met mooie producten in de Smink-stijl”. Tot acht personen is à la carte mogelijk. Daarboven is er een keuzemenu van 3 tot 5 gangen. Bodelaeke by Smink beschikt over goede parkeergelegenheid en grenst aan Vakantiepark en waterresort Bodelaeke. Gasten kunnen daarnaast diverse arrangementen boeken voor op het water. Ook aanmeren met een boot behoort hier tot de mogelijkheden.

Reserveren

Bodelaeke inspired by Smink is 6 dagen per week open. Gasten kunnen zowel binnen als buiten terecht voor koffie, lunch, borrel, diner en take-away (ook bezorgen in de omgeving) en de keuken is geopend van 12.00-21.00 uur. Bodelaeke beschikt over een groot terras aan het water. Jan Smink: “Vanwege de maatregelen is reserveren in het restaurant verplicht. Via de website www.bodelaekebysmink.nl kan via het reserveringssysteem een reservering gemaakt worden op de opengestelde dagen. Op dit moment zijn reserveringen mogelijk vanaf 1 juli t/m 31 augustus. Volgende periodes worden later vrijgegeven.”

Over Jan Smink

Jan Smink werkte eerder onder meer als sous-chef bij Landgoed Lauswolt. Als freelance-chef heeft hij onder meer gewerkt voor driesterrenrestaurant De Librije. Sinds september 2018 heeft hij zijn eigen Restaurant geopend in Wolvega en is sinds 2020 toegetreden tot de Alliance Gastronomique. Jan Smink behaalde als wedstrijdkok veel prijzen in binnen- en buitenland en kwam meerdere malen voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Bocuse D’Or. Tijdens de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs behaalde hij begin dit jaar nog de 3e prijs.

Jan Smink is naast restaurateur en freelance-chef, ook werkzaam als adviseur, gastspreker, werkt als productontwikkelaar voor Verstegen en is ook foodstylist.

 

Artikel delen