Vernieuwd resto A Beautiful Mess weer open

Vernieuwd resto A Beautiful Mess weer open

Na het succes van vorig jaar heropent pop-up restaurant A Beautiful Mess, winnaar van de Entree Awards in de categorie Best off the Grid, op 8 maart officieel de deuren in de Bijlmerbajes.

Mensen gevlucht uit met name het Midden-Oosten en Afrika worden begeleid en getraind door het team van A Beautiful Mess om samen met Amsterdamse horecaondernemers fusiongerechten op tafel te zetten.

Aan een baan helpen
Daarnaast wil het restaurant zoveel mogelijk mensen aan een baan helpen door werkervaring en een netwerk te bieden. En met succes: vorig jaar vonden dertig van de zestig trainees al binnen één jaar een baan of vervolgopleiding. Ook de Amsterdamse horeca heeft baat bij het project, vanwege het tekort aan met name keukenpersoneel. Het succes werd in 2017 bekroond met de Entree Award in de categorie Best off the Grid, een prijs die wordt uitgereikt aan toonaangevende horecaondernemers die zich buiten de gebaande paden durven te begeven. 

Een prachtige bende met een missie
Bij A Beautiful Mess toveren chefs uit onder andere Irak, Iran, Jemen, Syrië en Eritrea verse en gezonde ingrediënten om tot shared dining-gerechten, geïnspireerd op de keuken van Afrika en het Midden-Oosten. Bovendien is het een mooie gelegenheid om eens in de oude gevangenis te eten, voordat deze plaatsmaakt voor een woonwijk. Zoals de naam al doet vermoeden, hoeft niet alles strak geregeld te zijn. In dit restaurant smelten verschillende culturen en nationaliteiten samen tot een prachtige bende met een missie. Het team werkt samen aan een veilige plek voor mensen die in Nederland een nieuw leven opbouwen. Hier kunnen ze hun talenten ontplooien en hun netwerk opbouwen zodat ze door kunnen stromen naar een vaste baan.

Trainingen en hospitality
Het restaurant is voorzien van een open keuken, een warme binnenplaats en livemuziek op donderdag en zaterdag. Barista’s worden getraind door koffiebranderij Bocca. Ook begeleiden horecaondernemer Lodewijk Keulen en culinair schrijfster en kok Merijn Tol het keukenpersoneel en de bediening. Heineken, Grapedistrict en Sligro verzorgen hospitalitytrainingen en het interieur is gerestyled door brand architect Jasper Klinkhamer, Favela Painting, Philips Lighting en Intratuin Amsterdam.

Nederlandse designers
Bovendien bevindt zich dit jaar een conceptstore met atelier in het restaurant waar producten worden gemaakt met Nederlandse designers en ambachtslieden. De conceptstore is gevuld met diverse producten, van meubels tot kleding en sieraden. Ook opent het team van A Beautiful Mess dit jaar een koffiebar bij het azc aan de Willinklaan in Amsterdam West.

Over Refugee Company
A Beautiful Mess is opgericht door Refugee Company. Refugee Company ondersteunt mensen met een vluchtelingenachtergrond om de draad weer op te pakken en hun kwaliteiten in te zetten. Het startpunt van Refugee Company is het talent, de veerkracht en de positieve energie die veel mensen hebben. De organisatie verbindt mensen met een vluchtelingenachtergrond aan de kansen die er zijn in Nederland. Op deze manier ontstaan duurzame netwerken tussen nieuwkomers en Nederlanders. 

Artikel delen