NUMA Group opent nieuwe accommodatie in Den Haag

het Spaansche Hof Den-Haag
Tags: hotel

NUMA Group opent nieuwe accommodatie in Den Haag

NUMA Group breidt het hotelportfolio uit met een nieuwe accommodatie in het gebouw het Spaansche Hof op Westeinde, in Den Haag. De opening van het hotel is in samenwerking met vastgoedontwikkelaar RE:BORN en zal naar verwachting in de zomer van 2025 plaatsvinden. 

Over de accommodatie 

De accommodatie krijgt 51 hotel-units en zit gevestigd in het historische gebouw het Spaansche Hof op Westeinde in Den Haag. Het pand dateert oorspronkelijk uit 1469 en werd destijds gebouwd als het Huis van Assendelft. In de loop der jaren hebben zich in dit pand diverse ambassades gehuisvest, waaronder die van Spanje, en heeft het ook gefunctioneerd als veilinghuis.

Alternatief woonproduct

De CEO's van RE:BORN, Niel Slob en Saman Mohammadi, verheugen zich erop dat het werk kan beginnen, vier jaar na de aankoop. Niel Slob: "Met het Spaansche Hof laten we zien dat emotionele, ecologische en economische effecten hand in hand kunnen gaan, zelfs bij een middeleeuws nationaal monument." Saman Mohammadi voegt eraan toe: "Weinig mensen in Den Haag weten hoe het pand er van binnen uitziet. Daar brengen wij verandering in. Met respect voor de architectonische grandeur van het verleden maken we het Spaansche Hof toegankelijk en geven we het gebouw en de tuin terug aan de stad en haar inwoners."

"Daarnaast bieden we een alternatief woonproduct dat de druk op de woningmarkt verlicht. Op ecologisch vlak zetten we een belangrijke stap door het gebruik van volledig elektrische vloeren, waarmee we energieverbruik verminderen. Bovendien behouden we 90 procent van het bestaande gebouwvolume, wat resulteert in CO2-besparingen van 30 tot 40 procent."

*Tekst gaat verder onder de foto.

Buitenkant-en-binnenkant-Spaansche-Hof
Binnen- en buitenkant het Spaansche Hof

Toekomstige uitbreidingen

Dimitri Chandogin, President en Medeoprichter van NUMA, zegt: "Nederland is een bloeiende markt voor zowel toeristische als zakelijke reizen. We kunnen niet wachten om ons aanbod in het land uit te breiden met nieuwe projecten, zoals het Spaansche Hof. Daarnaast zien we kansen om onze groei in de regio voort te zetten en reizigers tegemoet te komen in steden zoals: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Maastricht en Utrecht."

Over Numa Group

NUMA Group, gevestigd in Berlijn, is de toonaangevende Europese exploitant van een volledig gedigitaliseerd hospitality platform. Het bedrijf biedt reizigers innovatieve designappartementen en boetiekstudio's aan. NUMA maakt hiervoor gebruik van eigen op technologie gebaseerde exploitatieoplossingen die operationele processen grotendeels automatiseren en de kostenefficiëntie en inkomsten verhogen. NUMA exploiteert meer dan 5.850 units in Europese A-steden, waaronder Berlijn, München, Rome, Milaan, Madrid, Barcelona en Wenen.

Artikel delen