Omar Baggen, Thijs Barelds en 3WO heropenen Café Marcella in Amsterdam

Marcella - Header

Omar Baggen, Thijs Barelds en 3WO heropenen Café Marcella in Amsterdam

Bij menig Amsterdammer bekend: Café Marcella. Een zaak die tientallen jaren dienst heeft gedaan als buurtcafé. Het café op de hoek van het Amstelveld behoudt haar naam, logo en buurtfunctie, maar heeft wel een nieuwe uitstraling gekregen. De ondernemers zijn Omar Baggen en Thijs Barelds (ook mede-eigenaren van Bonnie en Polly Goudvisch), die dit samen doen met horecagroep 3WO.

Foto's: Maarten Willemstein

"Café Marcella was altijd al een buurtcafé en dat blijft het. Bij ons komt iedereen over de vloer", aldus Barelds. Een reservering maken is daarom ook niet nodig. In het café kunnen gasten 's ochtends terecht voor een kop koffie en een croissant en in de middag lunch met een goed glas wijn. De hele avond is het goed vertoeven op het terras dat is gelegen op het zuidwesten. 

De tekst gaat verder onder de foto. 

03.MARCELLA_MODIJEFSKY_HR groot

Borrel staat centraal 

Borrelen staat centraal in het knusse café met een bescheiden aantal zitplekken. De bar beschikt over zeven tapkranen, waaruit bier van verschillende brouwerijen stroomt. Daarnaast is er een ruime selectie aan wijnen, van de toegankelijke huiswijn tot een klassieke champagne en een oranje natuurwijn. De wijnkaart is uitgebreid en biedt diverse druivenrassen, kwaliteiten en prijzen. Bij de borrel hoort een hapje. Op het menu staan kleine gerechtjes voor de lekkere trek, met meer dan alleen een bitterbal.

De tekst gaat verder onder de foto's. 

23.MARCELLA_MODIJEFSKY_HR groot 05.MARCELLA_MODIJEFSKY_HR. groot


Het interieur

Designbureau Studio Modijefsky heeft bij het ontwerp rekening gehouden met de vormen uit de architectuur van het pand en de nostalgie van het bruine café. Het pand, dat al sinds 1800 fungeert als kroeg, is met 39 m² het kleinste project van Studio Modijefsky. Café Marcella is een bruine kroeg, maar met een eigentijds karakter en een tijdloze uitstraling.

Verschillende texturen komen samen. De eikenhouten vloeren en lambrisering lopen over op het marmer van het plafond en sluiten aan op de koperen bar. Ook hebben de nostalgische, Amsterdamse krulletters hun gewaardeerde plek op de ramen. Binnen is er een bescheiden aantal tafeltjes en zijn er zitplaatsen aan de barren en statafels aan het raam. Het terras grenst aan het Amstelveld en de gracht is ruim. De terrastafels zijn voorzien van handgeschilderde illustraties door de Amsterdamse Ted Struwer. De eyecatchers van het fijne terras. 

13.MARCELLA_MODIJEFSKY_HR groot
Artikel delen