Eigenaren Helling 7 openen Lagerwal: een moderne biertuin in Amsterdam-Noord

Lagerwal - Header

Eigenaren Helling 7 openen Lagerwal: een moderne biertuin in Amsterdam-Noord

Op 17 mei opende in Amsterdam-Noord de nieuwe hotspot Lagerwal. De moderne biertuin met binnenruimte en groot terras is te vinden naast Helling 7 (met dezelfde eigenaren) en open op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met september. Het industriële en duurzaam ontworpen terras biedt daarnaast een gevarieerd cultureel programma.

Lagerwal is een moderne biertuin maar ook de plek waar kunst, muziek en drankjes samensmelten. Bij Lagerwal wordt een breed aanbod aan evenementen georganiseerd. Denk aan live muziek, comedy nights, movie nights, BBQ battles en mini festivals. Lagerwal wil ook een plek zijn waar nieuwe artiesten en kunstenaars kunnen worden ontdekt. 
 
De tekst gaat verder onder de foto's.
Lagerwal 1 Lagerwal 5


Easy going met een mediterrane twist

Op het menu staat onder meer een ruime selectie aan lokaal gebrouwen bieren, waarvan 15 op tap. Bezoekers kunnen ook genieten van een glas rosé of een cocktail. Bij Lagerwal ligt de focus op ‘easy going’ en shared gerechten, een gevarieerd menu met een mediterrane twist. In de open keuken worden veel gerechten op open vuur bereid.

Duurzaamheid bij Lagerwal wordt onder andere toegepast door zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale leveranciers. Met het oog op minimale food waste en circulariteit wordt nauw samengewerkt met het naastgelegen Helling 7, waar dezelfde duurzame kernwaarden en ambities centraal staan. 
 
De tekst gaat verder onder de foto. 
Lagerwal 3
Opgericht door hetzelfde team als Helling 7 komt Lagerwal voort uit de missie om op een duurzame manier een levendige ontmoetingsplek te creëren. Bij de ontwikkeling van deze plek heeft circulariteit een belangrijke rol gespeeld. Zo is het grote terras met binnenruimte onder meer tot stand gekomen met onderdelen van de nabijgelegen Damen Shipyards en is het podium van Lagerwal gebouwd van een scheepsonderdeel waar voorheen een reddingssloep in gehuisvest was.

Op deze plek maakt Lagerwal het rauwe en bruisende karakter van het rap ontwikkelende stadsdeel Amsterdam Noord toegankelijk voor alle bezoekers uit Amsterdam en omgeving.
 
De tekst gaat verder onder de foto. 
Lagerwal 2
Van mei tot en met september is Lagerwal elke vrijdag tot en met zondag voor iedereen geopend, inclusief de binnenruimte die tot in de late uurtjes ruimte biedt voor een dansje. Op weekdagen is Lagerwal beschikbaar als evenementenruimte voor de zakelijke markt. 
Artikel delen