Pop-up restaurant RIJKS in Amsterdam verlengd tot november

RIJKS POPUP restaurant in Amsterdam

Pop-up restaurant RIJKS in Amsterdam verlengd tot november

Het pop-up restaurant van RIJKS* aan de Amsterdamse Zuidas wordt verlengd tot en met half november. De komende maanden wordt de vaste locatie van het restaurant in het Rijksmuseum  verbouwd. In november gaat het sterrenrestaurant met Joris Bijdendijk als chef weer open.

Het verblijf van RIJKS POP UP op de Zuidas in Amsterdam wordt verlengd tot half november. Op de tijdelijke locatie werken Executive Chef Joris Bijdendijk en chef-koks Friso van Amerongen en Yascha Oosterberg culinair toe naar de kaart van het nieuwe RIJKS. Eind november heropent het restaurant op de vertrouwde plek in het Rijksmuseum in Amsterdam zijn deuren met een nieuwe kaart en nieuw interieur.

Nieuwe kaart

De locatie aan het Gustav Mahlerplein in Amsterdam-Zuid heeft het team van RIJKS geïnspireerd tot nieuwe invalshoeken, Bijdendijk: “Zo hebben we bijvoorbeeld een powerlunch met drie gangen binnen één uur. Heel efficiënt voor zakelijke gasten. Ook hebben we tijdens borreltijd een snackwand met borrelhappen. Denk bijvoorbeeld aan een signature dish in borrelformaat of een RIJKS-klassieker als de millefeuille van rode biet uit de RIJKS trekmuur.”

*Tekst gaat verder onder de foto

Snackwand_RIJKS_POPUP_Restaurant_Amsterdam kopie
Snackwand RIJKS POP UP

Op de tijdelijke locatie worden wekelijks nieuwe gerechten toegevoegd en ook staan RIJKS-klassiekers op de kaart. Joris Bijdendijk: “De POP UP is misschien wel de laatste kans om enkele signature dishes van het huidige RIJKS te proeven. We gaan deze tijdelijke locatie echt gebruiken om samen met het team nieuwe producten, combinaties en bereidingswijzen te ontdekken die we in het nieuwe RIJKS op de kaart gaan zetten. We werken op deze manier toe naar de nieuwe selectie, zodat we eind november in het nieuwe RIJKS de gerechten kunnen serveren."

'Heel gaaf, want als gast kan je dus zomaar een primeur geserveerd krijgen!'

Om de verrassing van de nieuwe gerechten tot de opening te bewaren wordt gasten van de POP UP gevraagd deze gerechten niet met camera vast te leggen. Andere gerechten mogen uiteraard wel gefotografeerd worden. Bijdendijk: “We werken echt toe naar een grande finale in november en daar horen verrassingen bij."

Duurzaam

In de POP UP blijft het RIJKS-fundament leidend. Oer-Hollandse producten voeren de boventoon op de kaart en er wordt alleen gewerkt met duurzame producten. Het complete interieur van RIJKS is meeverhuisd naar de pop-up locatie. Ook in het nieuwe RIJKS wordt vastgehouden aan duurzame en circulaire principes. Bijdendijk: "Het is een gegeven dat we duurzame en toekomstbestendige keuzes moeten maken en daarin kunnen wij als restaurant een grote rol spelen. Niet alleen in onze productkeuze houden we hier rekening mee, maar bijvoorbeeld ook in het interieur."

Gasten_Restaurant_RIJKS_POPUP_Amsterdam Interieur_Restaurant_RIJKS_POPUP_Amsterdam
Artikel delen