Preview: Karakteristiek pand heropent in 2023 als Hotel St. Joris, Middelburg

Hotel St. Joris Middelburg

Preview: Karakteristiek pand heropent in 2023 als Hotel St. Joris, Middelburg

Het fotogenieke en karakteristieke pand De Sint Jorisdoelen in Middelburg wordt momenteel getransformeerd tot Hotel St. Joris. De ontwikkelaar is TEAM Concepts en de exploitatie komt in handen van hotelgroep Kloeg Collection. Bekijk de foto's onderaan het bericht voor een inkijkje in het interieur van het hotel. 

Tekst: Iris Kranenburg 

Waar is het hotel gevestigd? 

Het markante pand De Sint Jorisdoelen in Middelburg staat er al sinds 1582 en is dooraderd met historie. Het was destijds het huis van schuttersgilde Sint Joris. Later deed het dienst als locatie van het kantongerecht, arbeidsbureau en provinciebestuur. De blikvanger is te vinden op het dak: de recent gerestaureerde en met bladgoud beklede Sint Joris te paard, die ten strijde trekt tegen de draak. In 1940 ging het pand verloren door een verwoestende brand. Na de Tweede Wereldoorlog is het weer in oude stijl opgebouwd, naar het originele ontwerp van 1582.

Wie zijn dit project aangegaan? 

Nadat Paul Huges en Joeri Beekman van ontwikkelaar TEAM Concepts in 2019 een kans zagen en de bekende Zeeuwse Sint Jorisdoelen verwierven, startte begin 2022 de transformatie naar een luxe cityhotel. Huges en Beekman vroegen Kloeg Collection als hotelexploitant. Deze hotelgroep opende onlangs Hotel De Timmerfabriek in Vlissingen en runt al diverse hotels in Zeeland.

TEAM Hotel St Joris
TEAM St. Joris Middelburg

Wat kunnen we verwachten? 

Hotel St. Joris wordt een cityhotel met vier sterren. Er komen 54 hotelsuites, lofts en appartementen. Ook biedt het hotel straks ruimte aan een receptie, lounge, bar en ontbijtruimte. Er komt geen restaurant, omdat er volgens de ontwikkelaars juist in de buurt al veel goede horeca is. Daarnaast wordt er een stadstuin van zo’n vijfhonderd vierkante meter aangelegd voor de hotelgasten.

Hoe ziet het interieur eruit?

Het interieurontwerp van St. Joris wordt gerealiseerd door Studio Hank uit Amsterdam en Blom Interieurs uit Sneek. Er zullen straks warme kleuren, rijke materialen en slim gebruik van de ruimten te zien zijn, met hier en daar een eigen- tijdse en stoere twist. De designers willen dat het gedenkwaardige en roemrijke verleden van dit pand straks voelbaar is voor de gasten die er gaan verblijven.

Interieur Sint Joris Horeca St Joris

Particuliere investeerders 

Opvallend is dat particuliere investeerders eigenaar kunnen worden van een of meerdere hoteleenheden. Zij krijgen de verhuurinkomsten en mogen, als ze dat willen, een aantal weken per jaar de ruimte zelf gebruiken.

De verhuur en exploitatie worden gedaan door Kloeg Collection en de verkoop is in handen van TEAM Leisure, het zusterbedrijf van TEAM Concepts.

Wanneer opent het hotel? 

De opening is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023.

Interieur Sint Joris 4 room_205b
Hotel St. Joris - kamer Hotel St. Joris - kamer 1
room_114b-1 Hotel St. Joris - kamer 3
Artikel delen