Preview: Safari Resort Beekse Bergen opent in 2023 Safari Hotel

Entree - Preview: Safari Hotel in Safaripark Beekse Bergen

Preview: Safari Resort Beekse Bergen opent in 2023 Safari Hotel

Leisure-concern Libéma opent binnenkort het Safari Hotel in Safari Resort Beekse Bergen, Hilvarenbeek. Het komt naast het bestaande Safari Resort te liggen dat in 2018 opende. Het hotel is geïnspireerd op de Dogon, een bevolkingsgroep uit Afrika. “Uniek is dat elke kamer uitzicht heeft op de savanne.” Bekijk de foto’s onderaan dit artikel voor een sneak preview.

Tekst: Madelief de Weerd

Wat kunnen we verwachten van Safari Hotel?

Het Safari Hotel is geïnspireerd op de Dogon: een bevolkingsgroep uit Mali die aan de voet van een steile rotswand in lemen huizen met rieten daken woont. In totaal komen er 112 Savanne Rooms en Savanne Suites, verspreid over vijftien appartementencomplexen. Elke kamer heeft een terras of een balkon.

Stephanie Struis, general manager van Safari Resort Beekse Bergen vertelt: “Uniek is dat elke kamer uitzicht heeft op de savanne waar onder andere giraffes, zebra’s, struisvogels, antilopen en witte neushoorns rondlopen. Gasten zitten op tien meter afstand van de dieren.” Verder komt er een centrumgebouw genaamd Hogon House waarin (multifunctionele) vergaderruimtes, een à-la-carte-restaurant én een ontbijt- en buffetrestaurant zitten. Buiten komt een megaterras van zeventig meter lang waar gasten in de buitenlucht genieten van het uitzicht op de savanne.

'Gasten zitten op tien meter afstand van de dieren'

Waar is het Safari Hotel gevestigd?

Het hotel komt te liggen naast het bestaande Safari Resort dat opende in 2018. Het Safari Resort bevat lodges, boomhutten en safaritenten. Verderop ligt het Lake Resort waar bungalows en safaritenten staan en kampeerplekken zijn. Met de komst van het Safari Hotel wil het park gasten nog meer verblijfsmogelijkheden bieden. “Uit onderzoek bleek dat gasten graag de mogelijkheid willen hebben om een kortere periode, bijvoorbeeld één of twee nachten, bij ons te verblijven. Daarnaast vinden we het belangrijk om een divers aanbod van accommodaties aan te bieden. Of gasten nu willen overnachten op een kampeerplek óf in een luxe suite: iedereen kan hier terecht.”

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Entree_Safaripark Beekse Bergen_2 Entree_Safaripark Beekse Bergen_3

Hoe ziet het interieur eruit?

In het interieur spelen comfort en luxe de hoofdrol. De kamers zijn, net als de buitenkant, geïnspireerd op de Dogon en gehuld in warme leemkleuren. Máár eenvoud moet de luxe duiden, vindt Struis: “Zo zijn de muren alleen gestuct en daarna gesaust. Je ziet echt de ruwheid zoals je die ook in Afrika ziet.”

Wanneer opent het Safari Hotel?

De opening is naar verwachting in maart 2023.

Entree_Safaripark Beekse Bergen_6
Entree_Safaripark Beekse Bergen_4 Entree_Safaripark Beekse Bergen_5
Artikel delen