Restaurant Bennies opent permanente locatie in Amsterdam

Bennies Restaurant

Restaurant Bennies opent permanente locatie in Amsterdam

Na twee pop-up locaties heeft restaurant Bennies nu sinds maart een permanente locatie in Amsterdam-Zuid, op de plek waar voorheen de pop-up locaties te vinden waren. Eigenaren zijn Rick Swinkels en Isidoor van Esch. Je kunt er overdag terecht voor een lunch bij de croissanterie en 's avonds voor een á-la-carte-diner. Het interieur is gedaan in samenwerking met architecte Elèn Letort.

Permanent restaurant

Restaurant Bennies is sinds maart te vinden aan de Helicopterstraat 28 in Amsterdam-Zuid, in het Schinkel District. Op deze locatie in Amsterdam-Zuid hadden chef Rick Swinkels en compagnon Isidoor van Esch voorheen al twee pop-up edities. Afgelopen jaar werkten ze hard om deze pop-ups om te toveren tot een permanent restaurant. 

Lunch, borrel & diner

Bij Bennies kun je terecht kan voor lunch, borrel en diner. Overdag kun je bij Bennies lunchen en is dit een croissanterie, waar je belegde croissantjes kan eten. In de avond is er een á-la-carte-menu met gerechten met invloeden van over de hele wereld, zoals iberico pork, ravioli en zeebaars ceviche. Naast de gerechten van het à-la-carte-menu is er ook een uitgebreide wijnkaart.

Gerecht-Bennies-Restaurant
Gerecht Bennies Restaurant

Interieur & design

Het interieur is ontworpen in samenwerking met Architecte Elèn Letort. Je vindt er moderne en vroegere klassiekers. Zo is er een chromen keuken, maar ook een gele variant. De meubels zijn afkomstig van verschillende interieurontwerpers. Denk aan stoelen van Dirk van der Kooij en een eetkamerset van Jan des Bouvrie.
Interieur-Bennies-Restaurant
Interieur Bennies Restaurant
Artikel delen