Mayke Koks en Marnix Vlug openen restaurant Bourgondie in Warmond

Bourgondie - Header

Mayke Koks en Marnix Vlug openen restaurant Bourgondie in Warmond

Warmond heeft een nieuw restaurant: Bourgondie. Het gebouw in de Dorpsstraat in Warmond aan de Kaag heeft een volledige transformatie ondergaan. Restaurant Bourgondie is van Mayke Koks en Marnix Vlug. Tegenover het restaurant is Boutique B&B Huys Oud Teylingen, dat het duo in 2021 opende. 

Bourgondisch menu

De eigenaren vertellen: "Zoals de naam verklapt, is het restaurant een plek om bourgondisch te genieten. De hele dag door kunnen gasten bij het restaurant terecht." Koks vervolgt: "Begin in de ochtend met een cappuccino, schuif aan voor een lunch en blijft vervolgens hangen voor een goed glas wijn, een hapje of shared dining." De shared dining menukaart is onlangs vernieuwd en biedt diverse gerechten van voorgerechtformaat. Denk aan een klassieke vitello tonato, boneless iberico ribs, crispy salmon taco’s en gerookte ribeye van de Green Egg. 

Bourgondie - Menu

Verbouwing

Het interieurdesign is het resultaat van  eigen inspanningen, met behulp van connecties. "We kennen elk hoekje en elk stukje muur van de zaak en hebben het gevormd tot de plek die het nu is."

Rolverdeling

Vlug heeft een achtergrond in sales en marketing en is voornamelijk actief aan de achterkant achterkant van de zaak. Koks is daarentegen altijd actief geweest in de horeca en heeft onder andere gewerkt in het marketing team van Sergio Herman. Zij is dagelijks actief op de vloer en werkt samen met haar collega-bedrijfsleider Floor Kuijt.

Naast de operationele taken op de vloer, verzorgt Koks ook de marketing, roosters en administratie. "Minder spannend voor de liefhebbers van hospitality maar ó zo belangrijk werk. Iedere dag is een uitdaging, maar het maakt het altijd het mooiste beroep ooit", vertelt Koks.  

Bourgondie
Artikel delen