Visrestaurant Quartier Nord in Noordwijk is geopend

Quartier Nord - Entree - Header

Visrestaurant Quartier Nord in Noordwijk is geopend

Noordwijk heeft een nieuw restaurant: Quartier Nord. Het restaurant heeft drie verdiepingen is te vinden aan De Grent. Het thema vis is door de hele zaak te vinden, zowel in het interieur als op het menu. Na acht jaar leegstand (voorheen zat hier restaurant Iets Anders) waagden ondernemers Rolita Ramcharan en Amar Jibodh de sprong met dit nieuwe concept.


Quartier Nord - Entree

Internationale touch

Mede-eigenaar Rolita Ramcharan vertelt dat zij en haar compagnon het hele interieur zelf hebben ontworpen. "Door onze contacten in het buitenland was het mogelijk alles op maat en naar onze wensen te maken en er een internationale touch aan te geven. Het thema zee en strand komt tot uitdrukking in bijvoorbeeld de kleurstelling en accessoires."

Het restaurant heeft drie verdiepingen, elk met een eigen zee-thema. Op de begane grond wordt de gast omringd door een zandachtige ambiance. Op de eerste verdieping is de sfeer geïnspireerd op de zee met bijbehorende vissen. De tweede, en tevens bovenste verdieping, staat voor het zee-oppervlak gesymboliseerd door de spiegel die aan het plafond is bevestigd. Overigens is er ook de Captain’s Room, een ruimte voor zakelijke bijeenkomsten op de bovenste verdieping.

*De tekst gaat verder onder de foto's. 

Quartier Nord - Noordwijk 5-1 Afbeelding3-1

Culinaire inrichting 

Voor de culinaire inrichting is Marnix Benschop van Brasserie De Eenling in Schiedam aangetrokken. Ramcharan: "Zijn keuken onderscheidt zich doordat seizoensgebonden ingrediënten worden gebruikt voor een Frans georiënteerd verrassingsmenu, uiteraard steeds met bijpassende wijnen. Onze chef Noi Promsuk heeft daarnaast een à-la-cartekaart samengesteld met mooie vlees-, vis- en vegetarische gerechten en verschillende champagnes, wijnen, cocktails en lekkere borrelhapjes."

De twee eigenaren vertellen verder: "Quartier Nord vult een gat op in De Grent. Acht jaar lang stond het pand waarin het is gevestigd immers leeg."

Afbeelding11 Afbeelding12
Afbeelding8
Artikel delen