Restaurant en cocktailbar Cape Town Social Club opent in Amsterdam

Zuid-Afrikaans restaurant en cocktailbar Cape Town Social Club

Restaurant en cocktailbar Cape Town Social Club opent in Amsterdam

Cape Town Social Club is een nieuw upscale restaurant met cocktailbar in Amsterdam. De Zuid-Afrikaanse eigenaren Sebastian Erasmus en Alexander Heim serveren er moderne gerechten en cocktails met een twist.

In Cape Town Social Club, dat in de Raamstraat in de Amsterdamse Jordaan is gevestigd, komen volgens de eigenaren verfijnde Zuid-Afrikaanse gerechten, high-end cocktails en topservice samen.

Verwacht geen standaard braai of boboti, maar elegante gerechten met finesse. Chef-kok Sebastian Erasmus werkte onder andere in toprestaurants als The Test Kitchen en The Potluck Club in Kaapstad en La Rive en The White Room in Amsterdam. Voor het samenstellen van het menu haalde hij inspiratie uit oude Zuid-Afrikaanse kookboeken en vertaalde de recepten naar het heden. Alles wordt in huis gemaakt; van de chutneys tot de biltong.

'We misten een plek in Amsterdam waar Zuid-Afrikaanse casual fine-dining centraal staat'

Gerechten

De kaart bestaat uit negen gerechten en acht bites die geïnspireerd zijn op de verfijnde Zuid-Afrikaanse keuken en Kaapstadse joie de vivre. Denk aan een salade van kreeft en appel met Kaaps-Maleisisch shisoblad, bisquemayonaise en tobiko-eitjes (van de vliegende vis), een paté van gerookte snoekbaars, crème fraîche een bieslook, met een krokantje van abrikozen en zeezout, of getoaste brioche met gesauteerde paddenstoelen, een paddenstoelen-portmarmelade, Parmezaan en microgroenten.

1a1a7b5df8c37527a98df6f80783d675

Cocktails

Naast de Zuid-Afrikaanse gerechten krijgen ook de cocktails een prominente plek. Alexander Heim werkte in diverse bars, van Kaapstad tot New York en van Londen tot Amsterdam. Nu schenkt hij in zijn eigen restaurant zowel klassiekers als cocktails met een twist. Denk aan Mount Gay Rum met caperitif en braaied (gegrilde) nectarinepuree of met vanille geïnfuseerde wodka, misokaramel, Kahlúa en espresso.

Alexander: “Sebastian en ik werken en wonen nu zo’n vijf jaar in Amsterdam. We misten een plek in de stad waar Zuid-Afrikaanse casual fine-dining centraal staat, dus we zijn zelf aan de slag gegaan. We hebben de afgelopen twee jaar keihard gewerkt om Cape Town Social Club te realiseren en we hopen dat er uiteindelijk een gemeenschap van liefhebbers ontstaat die onze smaakvolle gerechten, exceptionele wijnen en cocktails en warme Zuid-Afrikaanse gastvrijheid waardeert.”

a319fdf839aaba64f671868be8f11a89 b5b4abb6f5b61ef8a00d5b73bf128cde
Artikel delen