Restaurant Fred** verhuist binnen Rotterdam en meer horecanieuws

Restaurant Fred** verhuist binnen Rotterdam naar Terraced Tower

Restaurant Fred** verhuist binnen Rotterdam en meer horecanieuws

De horeca staat nooit stil: wat gebeurt er op het gebied van food, drinken, restaurants, hotels en chefs? Een wekelijks overzicht van het nieuws en de ontwikkelingen in de horeca.

Restaurant Fred ** verhuist binnen Rotterdam naar Terraced Tower

Restaurant Fred** verhuist aan het einde van 2022 naar een nieuwe locatie in Rotterdam. Het pand aan de Honingerdijk wordt verruild voor de Terraced Tower aan De Boompjes in Rotterdam. Het restaurant van Fred Muster ten Mirjam van Ast opent haar deuren op de begane grond van de nieuwe woontoren, met uitzicht op de Maas.

In het AD zegt Mustert over de nieuwe locatie: "We gaan met dit pand niet een leveltje omhoog, we gaan heel veel levels omhoog. Het internationale gevoel, de waanzinnige dynamiek, dat is haast niet te beschrijven. Zie alleen al die marmeren trap bij de hoofdingang. Da’s wel even een binnenkomer. Het is toch net alsof je in New York bent? Aan de ene kant kijk je uit op de Nieuwe Maas, aan de andere op dat leuke haventje aan de Hertekade. Je hebt vanuit elke hoek in dit pand uitzicht op het water."

Fred** Rotterdam - Terraced Tower
De nieuwe locatie van Fred** in de Terraced Tower aan de Maas

Dennis Huwaë opent nieuw restaurant Daalder Atelier in Amsterdam

Nadat Dennis Huwaë en zijn team Daalder* vorig jaar verhuisden naar Amsterdam West, keert de Amsterdamse chef met zijn nieuwe restaurant Daalder Atelier terug naar het Jordanese café waar het in 2015 allemaal begon voor hem. Het is het atelier waar hij onophoudelijk doorwerkt aan zijn creatieve gerechten.

"Mijn hoofd stopt nooit. Ik proef het al als ik het bedenk. Nieuwe combinaties van smaken. Nieuwe gerechten. Als ik werk aan dat ene bord dan vind ik direct een manier om een ander gerecht nog beter te maken. Het is een oneindig proces. Het stopt nooit. In Daalder Atelier heb ik een kans om al die inspiratie te volgen. Om mijn meest creatieve gerechten te serveren. Om steeds door te gaan. Want het kan – en ik wil – altijd beter."

Toen Huwaë in 2015 Daalder overnam was er plek voor 64 gasten. In het nieuwe atelier zijn dat er 36. "Dat was altijd mijn droom. Minder gasten, zodat je écht persoonlijk voor ze kan koken." Daarvoor stapt hij uit zijn vertrouwde keuken achter in het restaurant. Na een korte verbouwing is de marmeren bar voorin een plek geworden om te koken, zodat hij de hele avond met de gasten kan zijn. En direct hun reactie op nieuwe gerechten kan horen. "We zoeken met het team de grenzen op van wat een fine-diningrestaurant kan zijn. In het atelier willen we duwen tegen de grenzen van wat culinair mogelijk is."

Daalder Atelier in Amsterdam
Daalder Atelier in Amsterdam - foto Lyan van Furth - LvFFood

Eerste franchise SUGO opent in Amersfoort

De binnenstad van Amersfoort is sinds begin oktober een nieuwe vestiging van het Italiaanse horecaconcept SUGO rijker. SUGO Amersfoort is de eerste vestiging van het concept dat wordt gerund door een franchisenemer. De Amersfoortse ondernemer Sven Kattenberg vertelt: “Al vier jaar geleden raakte ik onder de indruk van dit concept, tijdens een kennismaking in de vestiging in Rotterdam. De kwaliteit van de pizza al taglio (vierkant met luchtige bodem) is echt uniek. Ik zocht al tijden naar een plek om dit aan te bieden in Amersfoort. Deze plek ligt heel centraal in het centrum, dat is mooi voor bezoekers en ook voor onze bezorging in de stad.”

SUGO heeft ruim veertig zitplekken binnen én buiten een terras met twintig plekken. Voor Kattenberg is de nieuwste SUGO zijn vijfde horecaonderneming. Hij zette in 2017 onder meer het Amersfoortse restaurant Kroast op, gevestigd in de voormalige zeepfabriek Rohm & Haas.

SUGO - Amersfoort
Sven Kattenberg in Amersfoort is de eerste franchisenemer van SUGO

Eerste Anne&Max Flagship Store geopend in Haarlem

De eerste Anne&Max Flagship Store is geopend in Haarlem. Met de verhuizing van de Zijlstraat naar de Grote Markt heeft de oudste Anne&Max, die in 2005 openging, plaatsgemaakt voor de ‘Anne&Max van de toekomst’. Opvallend detail: de koffie met havermelk is 5 cent goedkoper dan die met koemelk.

De ‘droombar’ in het nieuwe pand van Anne&Max is speciaal ontworpen om medewerkers zo efficiënt mogelijk te ondersteunen bij de bediening van de gasten en het maken van de producten. Alle werkzaamheden die niet belangrijk zijn voor de gasten, kunnen zo door machines worden uitgevoerd om het werk te optimaliseren.

Oprichter Wobbe van Zoelen: “We hebben nu een afwasrobot, een zelfbedieningszuil voor koffies to go en een verkoopkast met alle eigen Anne&Max producten.” De nieuwe Anne&Max locatie is wat betreft het design de meest duurzame vestiging tot nu toe. Van de oude locatie zijn meubelen hergebruikt en er zijn duurzame bouwmaterialen ingezet. Om gasten te verleiden tot het maken van een planeetaardige keuze, heeft Anne&Max een koffie met havermelk 5 cent goedkoper gemaakt dan die met koemelk.

Anne&Max Haarlem
De nieuwe bar in het filiaal van Anne&Max in Haarlem
Artikel delen