Erwin Oudijk nieuwe chef-kok van Current Rooftop in ’s-Hertogenbosch

Erwijn Oudijk Current Rooftop

Erwin Oudijk nieuwe chef-kok van Current Rooftop in ’s-Hertogenbosch

Gisteren, 13 oktober, is Current Rooftop Restaurant officieel geopend voor diner onder leiding van topchef Erwin Oudijk. Het restaurant is onderdeel van 'Current Rooftop Restaurant & Bar' en bevindt zich op de negende verdieping van Hotel The Den in 's-Hertogenbosch.

Van bite tot uitgebreid diner

Current Rooftop heeft een restaurant met bar. Aan beide kanten van het restaurant bevindt zich een groot dakterras. Binnen vind je veel messing en zwart-witte accenten. Het geheel doet mondain aan; een beetje Paris chic meets Berlin bold. Aan de bar worden verschillende bar bites geserveerd en in het restaurant kunnen gasten kiezen uit een uitgebreid menu dat is samengesteld door Head Chef Erwin Oudijk.

Passie voor open vuur

Oudijk was eerder als Head Chef medeverantwoordelijk voor de keuken van sterrenrestaurant Wils* in Amsterdam en wil ditzelfde niveau neerzetten bij Current Rooftop. De chef ontdekte in Australië zijn passie voor koken op open vuur en brengt dit mee naar Current Rooftop. Veel gerechten worden dan ook bereid op open vuur en rook, hout en houtskool komen veelvuldig terug in de gerechten. Hoewel Current Rooftop een kosmopolitische uitstraling heeft en doet denken aan sexy rooftop bars in wereldsteden als New York en Londen, worden veel producten ingekocht bij lokale leveranciers die met de seizoenen mee produceren.

Current Rooftop Den Bosch

Intieme Current Rooftop Bar

Naast het restaurant heeft Current Rooftop ook een intieme bar waar gasten terecht kunnen voor een breed assortiment aan champagnes en een aantal bar bites. Het mondaine interieur bestaat uit veel goud, paars en velvet, planten en een met leer beklede bar als center piece.

Vanuit de bar hebben gasten toegang tot een dakterras waar het gebruik van roestkleurig, geërodeerd staal (cortenstaal) voor een urban uitstraling zorgt, bijvoorbeeld in de twee fonteinen die het dakterras tot leven brengen. Het cortenstaal is een knipoog naar de locatie van Current Rooftop, namelijk aan het begin van de Paleisbrug, ontworpen door tuinarchitect Piet Oudolf. Deze Nederlandse ontwerper werkt(e) graag met cortenstaal en is ook verantwoordelijk voor de bekende parkbrug High Line in New York.

It's all about the vibe

Melle van Uden, General Manager van The Den en Current Rooftop: “Bij Current Rooftop leef je in het nu. Het eten en drinken zijn uiteraard erg belangrijk, maar het gaat hier ook om de sfeer. Het is er levendig, vibrant. Op doordeweekse dagen is de sfeer intiem en ontspannen, in het weekeind staat er een dj achter de draaitafels en komt Current Rooftop nog meer tot leven. It’s all about the vibe on top of The Den!”

Current Rooftop Current Rooftop
 
Current Rooftop Current Rooftop
Artikel delen