The BREDA Group opent vandaag restaurant PAINDEMIE in Amsterdam

The BREDA Group opent vandaag restaurant PAINDEMIE in Amsterdam

Het kwartet achter The BREDA Group opent een nieuwe aanwinst voor de Amsterdamse horeca: Na het succes van de pop-up tijdens de lockdown, krijgt PAINDEMIE nu een vaste locatie in Amsterdam Oud West. Het pand aan de Kinkerstraat bestaat uit twee verdiepingen. Het interieur beneden is geïnspireerd op een Japans metrostation waar burgers, sandwiches en tosti’s geserveerd worden. Boven is de art deco bar te vinden waar vinyl platen worden gedraaid.

De Kaart

Op de kaart vind je onder andere royale burgers, klassieke tosti’s met emmentaler en goudbruin gebakken toast met bloedworst en gebakken ui. De PAINDEMIE Burger wordt getoast in een antieke tostiklem tot een ‘tostiburger’, geïnspireerd op de in Amerika populaire ‘patty melt’. Daarnaast zijn alle toppings huisgemaakt, van ingelegde augurken tot aan de mosterd en ketchup aan toe. Guillaume de Beer: ‘Mijn moeder is Frans en sinds mijn geboorte kom ik ieder jaar in Bretagne. Hier gebruiken ze klemmen om het ‘Pain de Mie’ brood boven het vuur te roosteren. Dit gaat veel beter dan in de pan, doordat het ijzer enorm heet kan worden. In samenwerking met onze bakker hebben we na veel testen het Franse toastbrood weten na te maken zoals ik het ken uit mijn jeugd’.

'Het klapstuk van de kaart? The BIG Mie, geïnspireerd op de welbekende Big Mac van McDonalds. Heb je daarna nog zin in wat zoets? Geen probleem, zo is er een wentelteefje met gezouten Bretonse boter en een karamel-flurry met boerenjongens.'

"In samenwerking met onze bakker hebben we het Franse toastbrood weten na te maken zoals ik het ken uit mijn jeugd"

Art deco bar

In de art deco bar boven kom je vooral voor de wijnkaart die na intensieve selectie op juicyness boordevol natuurwijnen staat. Daarnaast worden er zuivere sake’s & cocktails aangeboden. Ook is de menukaart boven uitgebreid met een aantal luxere items. Hier bestel je bijvoorbeeld de tosti d’ escargot of een biefstukje van geitenhaas met braadjus en Pain de Mie. 

Paindemie Paindemie

 

Geitenvlees en alle burgers vegetarisch

Alle burgers worden gemaakt van Nederlands geitenbokkenvlees. Ethisch, duurzaam, maar ook lekker. Mannelijke geiten vormen vaak een dilemma voor melkveehouders omdat ze geen melk even en daardoor weinig waarde hebben. Het doel is om geitenbokken in het voedselsysteem op te nemen in plaats van ze te verspillen. Ook vegetariërs kunnen gerust langskomen. Alle burgers kunnen namelijk vervangen worden door huisgemaakte smashburgers gemaakt van Redefine Meat.

THE BREDA GROUP

Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer, Johanneke van Iwaarden en Vagarsh Mogatseljan, het kwartet achter The BREDA Group, runnen inmiddels een handjevol bedrijven in Amsterdam. Naast Restaurant BREDA op het Singel, Klein BREDA op de Utrechtsestraat en Maris Piper in de Pijp, hebben ze ook twee concepten in de Foodhallen samen met Hidde Vloemans: Pita en The Noodle Shop.

Paindemie_BigMie
Op de kaart van Paindemie: Big Mie
Artikel delen