Restaurant YANO opent haar deuren in Rotterdam

Yuri en Britta Wattimena

Restaurant YANO opent haar deuren in Rotterdam

Het echtpaar Britta en chef Yuri Wattimena opende begin november de deuren van hun eerste restaurant, YANO in Rotterdam. Het fine-dining-restaurant is gevestigd aan de Straatweg in de Rotterdamse wijk Hillegersberg. Restaurant YANO biedt plaats aan veertig gasten, met uitzicht op de Bergse Plassen. De naam YANO is een samenvoeging van Yara en Noah, de kinderen van eigenaren Britta en Yuri Wattimena.

Tekst: David Boersen

Britta en Yuri Wattimena deden ervaring op bij Rotterdamse sterrenrestaurants voordat zij begonnen met restaurant YANO. Britta werkte als gastvrouw bij Rotterdamse sterrenrestaurants als FG restaurant**, FG Food Labs* en Amarone*. Vlak voor de opening van restaurant YANO verdiepte ze zich een half jaar bij kaasspeciaalzaak De Kaashoeve in Rotterdam in de wereld van kaas. Yuri werkte bij FG Food Labs*, Amarone* en The Millèn* als souschef.

Menu

Smaken uit de Indische archipel en Zuid-Amerika worden gecombineerd met de Franse keuken bij restaurant YANO. Verder wordt de samenstelling van de gerechten ook beïnvloed door de Molukse achtergrond van de chef. De menukaart van het restaurant bestaat uit een à-la-cartemenu, een lunchmenu van drie gangen, een menu van vijf tot zeven gangen en een vegetarisch menu.

4 YANO cendol kokos
Gerechten bij YANO

Wijnkaart

De wijnkaart telt 250 wijnen, waarbij een groot deel ingeruimd is voor Europese wijnen. De keuze is ruim om een groot aanbod aan betaalbare wijnen te hebben. YANO serveert geen wijnarrangement, wel zijn er altijd minimaal tien open wijnen en serveren zij een champagne per glas. Ook zijn er diverse alcoholvrije dranken op de kaart te vinden.

Interieur

Het interieur is ontworpen door designer Jeroen Smeele van SMEELE Design. De stijl kan je omschrijven als ‘Japandi’, een mix van Japanse en Scandinavische invloeden. Een belangrijk element in de nieuwe inrichting is de muur met de houten panelen die zijn bevestigd op een akoestische achtergrond, gemaakt van vilt van gerecyclede petflessen. Een andere bezienswaardigheid wordt de verzameling van zwart-witte trapezelampen die per december in de nis komen te hangen. Als contrast voor het gebruik van zwart staal in de armaturen van de plafondlampen en de wijnklimaatkasten zijn de stoelen en de bank bekleed met een zachte stof.

YANO interieur (1)-3
Het interieur van YANO
Artikel delen